Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

6.7.2024.

14:40

Pedersen napustio Tur d'Frans zbog povrede

Danac Mads Pedersen, koji nije uspeo da se oporavi od nedavnog pada, napušta francusku biciklističku trku Tur d'Frans, saopštio je njegov tim Lidl-Trek, na startu osme etape u Semir-an-Anksoa.

Izvor: Beta/AFP

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pedersen, svetski šampion 2019. godine, pao je tokom finalnog sprinta pete etape u Sen Vilbau.

"Hrabro se borio, ali hematom na njegovom levom ramenu nije se povukao i sloboda kretanja mu se dodatno smanjila, što ga je gotovo sprečilo da drži bicikl", objasnio je njegov tim.

Iako Pedersen nema prelom i dobro podnosi bol, "doneta je odluka da napusti trku, da izvrši dalje preglede i da mu damo potrebno vreme da se oporavi s obzirom na naredne sportske ciljeve", dodao je Lidl-Trek.

Pedersen je jedan od favorita za linijsku trku na Olimpijskim igrama (OI) u Parizu, jer mu takva staza savršeno odgovara.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

8 h

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

1 min

Novo Sport Video Menu