Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

20.6.2024.

14:53

Vingegor se oporavio, spreman je za Tur d'Frans

Dvostruki uzastopni šampion Tur d'Fransa danski biciklista Jonas Vingegor oporavio se na vreme od povrede i spreman je da brani titulu u toj trci, ali je i dalje neizvesno koliko će biti konkurentan.

Izvor: Beta/AP

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO

Vingegor se ozboljno povredio u nezgodi u aprilu tokom trke u Baskiji, ali biće na startu sledeće nedelje u Italiji, gde počinje ovogodišnji Tur d'Frans, saopštila je njegova ekipa Visma.

Njegov timski kolega Vaut van Art, koji je u martu u nezgodi slomio ključnu kost i nekoliko rebara, biće spreman kao podrška Vingegoru.

"Uzbuđen sam što ću startovati na Turu. Poslednjih par meseci mi nisu baš bili laki. Zajedno smo radili kako bismo došli do ovoga i naravno, uzbuđen sam da vidim u kakvoj sam poziciji. Osećam se dobro i vrlo motivisano", rekao je Vingegor.

On je u aprilu gotovo dve sedmice bio u bolnici u Španiji, pošto je u nezgodi tokom trke u Baskiji slomio ključnu kost, nekoliko rebara i imao kolaps pluća.

Pre te nezgode smatrao se jednim od favorita na Tur d'Fransu, uz Slovenca Tadeja Pogačara, koji je pobedio u Điro d'Italija.

Čuvena tronedeljna trka počinje 29. juna u Firenci.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu