Nova vest
Olimpizam 1

2.10.2024.

13:18

MOK izgubio još jednog sponzora

Japanski kompanija za proizvodnju guma Bridžstoun saopštila je da neće obnoviti svoje partnerstvo sa organizatorima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Izvor: Beta

Profimedia/Laurent VU/SIPA

Bridžstoun je dodao da "još uvek čvrsto veruje u viziju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o izgradnji boljeg sveta kroz sport", kao i u viziju Međunarodnog paraolimpijskog komiteta o "inkluzivnom svetu" kroz paraolimpijski sport.

"Uvek uverena u moć sporta, kompanija će nastaviti ovaj zamah koristeći pneumatske proizvode za 'stimulisanje inovacija'", navodi se u saopštenju.

Odluke o prekidu saradnje sa organizatorima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara nedavno su donele i kompanije Tojota i Panasonik.

Tojota je navela "sve veći politički" uticaj Igara, koji sportiste gura u drugi plan. Japanski proizvođač automobila je 2015. godine sklopio 10-godišnji sponzorski ugovor sa MOK.

"Već neko vreme se pitamo da li taj događaj zaista stavlja sportiste u centar pažnje", rekao je predsednik Tojote Akio Tojoda, dodajući da postoji osećaj da Olimpijske igre postaju "sve više političko dešavanje".

Elektronski gigant Panasonik je 10. septembra saopštio da se dogovorio sa MOK da ne produži ugovor o sponzorstvu, kada aktuelni ugovor istekne u decembru.

Panasonik je postao zvanični globalni partner Olimpijskih igara 1987. i proširio je svoje sponzorstvo na Paraolimpijske igre od 2014. godine.

Japanski javni emiter NHK takođe je najavio da će prestati da sponzoriše Olimpijske igre.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Fudbal

Maradonino telo ide u muzej

Argentinsko pravosuđe odobrilo je prebacivanje posmrtnih ostataka Dijega Maradone, preminulog 2020. godine, u budući mauzolej, po zahtevu njegove dece, koji žele da su olakša odavanje pošte "idolu Argentine".

Beta

15:43

36 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu