Nova vest
Olimpizam 0

1.10.2024.

12:43

"Sportska karijera ne traje večno, treba da se shvati značaj obrazovanja"

Olimpijski šampioni u vaterpolu iz Pariza Radomir Drašović i Petar Jakšić, kao i osvajačica srebrne medalje u tekvondou na Igrama u glavnom gradu Francuske, Aleksandra Perišić, prvog dana nove školske godine družili su se sa studentima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Članovi srpskog olimpijskog tima koji su na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju na najvećoj svetskoj smotri smotra, brucošima Fakulteta za sport uručili su indekse uz jasnu poruku da sportska karijera i obrazovanje mogu da idu ruku pod ruku, jer su sve to pokazali ličnim primerom.

Radomir Drašović je diplomac Fakulteta za sport, a Petar Jakšić i Aleksandra Perišić su studenti četvrte, odnosno treće godine na studijskom programu Menadžment u sportu. Želja im je svima da po završetku takmičarskih karijera na neki način ostanu u sportu.

"Mladi ljudi, a pogotovo oni koji se bave sportom moraju na vreme da shvate značaj obrazovanja. Jer, sportska karijera ne traje večno. Kada se ona završi stečeno znanje i obrazovanje omogući će im da svoje angažovanje u sportu nastave u drugačijim ulogama. Uz bogato iskustva sa sportskih borilišta to može da bude dobitna kombinacija za uspeh“, rekao je Drašović, a na njegov reče nadpovezao se Petar Jakšić:  

Posle najznačajnijeg rezultata u karijeri, Aleksandra Perišić nije propustila priliku da ukaže na veliku podršku koju je imala od strane Fakulteta za sport.

"Imala sam zaista veliku pomoć u usklađivanju sportskih obaveza sa obrazovanjem. To posebno važi za period priprema za Olimpijske igre u Parizu. Zaista mislim da ne postoji nijedna visokoobrazovna ustanova, koja je toliko posvećena svojim studentima. Sa moje strane se trudim da tu podršku ispoštujem i svaki slobodan trenutak koristim da učim i dajem ispite. To sam se potrudila da prenesem i novoj generaciji studenata“, izjavila je Aleksandra Perišić.

Zanimljivo je istaći da je na minulim Olimpijskim igrama u Parizu Fakultet za sport među učesnicima imao preko 20 sportista, a u osvajanju četiri medalje učestvovalo je čak 10 diplomaca i studenata ovog Fakulteta.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu