Nova vest
Olimpizam 0

13.9.2024.

18:42

Potpuni uspeh Olimpijskih igara – prodato 12 miliona ulaznica

Direktor Olimpijskih igara u Parizu Toni Estange objavio je dosad obrađenje podatke o prodaji ulaznica i popunjenosti hala i stadiona tokom nedavnih Igara.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Mohammed Badra

Konstatovan je veliki uspeh u rganizaciji i zaradi - zvanično je prodato 12.132,647 miliona ulaznica.

On je dodao da je 95% ukupnog kapaciteta svih raspoloživih sedećih mesta u halama i gledalištu na borilištima bilo popunjeno tokom održavanja Igara.

"Ovo je zaista veliki uspeh", rekao je Estange dodavši da je zabeležena rekordna prodaja ulaznica za atletska takmičenja - čak milion!

Ukupan broj prodatih ulaznica odnosi se i na Paraolimpijske igre gde je takođe zabeležen značajan prihod od prodatih ulaznica. Samo za atletska takmičenja paraolimpijaca, konkretno za dan 7. septembar prodato je 67.000 ulaznica.

Ekipni sportovi su takođe privukli publiku.

"Zabeleženi su rekordi za utakmice, posebno u ženskom delu sa košarkom ili rukometom. Mnogo toga dugujemo stadionu "Pjer Moro", izjavio je direktor Olimpijskih igara.

Konačno, para plivanje je oborilo rekorde sa prodatih 263.000 karata, što je veće interesovanje i u odnosu na takmičenje plivača i plivačica na Olimpijskim igrama.

Ove brojke su delimično posledica sistema samih stadiona, na kojima je omogućeno da više mesta bude dostupno tokom Paraolimpijskih igara,  prema rečima Tonija Estangea.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu