Nova vest
Olimpizam 41

12.9.2024.

13:11

Vučić sa srpskim paraolimpijcima: "Hvala vam beskrajno na svemu" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je članove našeg paraolimpijskog tima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Srbija je POI u Parizu okončala sa šest medalja - jednom zlatnom (Dragan Ristić - streljaštvo), tri srebrne (parastoniserka Borislava Perić-Ranković u solo konkurenciji i sa Nadom Matić u dublu, i paratletičar Nebojša Đurić) i dve bronzane medalje (parastoniser Mitar Palikuća i paraatletičar Željko Dimitrijević).

"Veliko hvala. Dobro došli. Da obeležimo fantastične rezultate, borbenost. Nikada toliko medijski nije bilo prikazano kako su se odigravale POI. Ponosan san na vas, na šest medalja. Ne samo na to, nego na svakog od vas koji ste učetvovali i što ste doneli Srbiji i svima nama. Viteški ste se držali, ostvarili ste rezultate i bićete zapamćeni od našeg naroda. I Dragana Ristića zlatna medalja je dokaz da nema nepremostivih prepreka. I Nebojši Đuriću na srebrnoj medalji, koju su mu oduzimali. Pokazao je kolika je snaga ljudskog duha. Draga Borislava, još dve medalje. Veliko hvala. Draga Nado Matić, uvek se pitam kako brzo možete da odigrate, da imate takve reflekse. Čestitam, znam koliko je truda rada, volje uloženo. Željko, bronzana medalja, neverovatna rešenost, legenda našeg olimpijskog tima. Mitar Palikuća, osvetlio je put mnogima koji će doći. Uložili smo novca, ne malo. Želim da vas obavestim da je danas Vlada donela odluku o isplati sredstava. Za zlato 200.000, za srebro 100, za bronzu 60 hiljada evra, isto onoliko koliko su osvojili olimpijci. Sešćemo, ne pred neko veliko takmičenje, već u narednih nekoliko nedelja i da razgovaramo o tome kako da nemate teškoća, kako da živite pristojno i kako da budete zadovoljni. Bole me priče da to finansiramo preko štapa i kanapa, a ja ovde ne vidim ni štap ni kanap... Sešćemo da dogovorimo kako da unapredite trenažni proces i da budete zadovoljni odnosom države... Mi smo na vas ponosni, na hrabrost istrajnost. Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na Panteonu sporta i postavili na mesto na koje pripada... Čestitam vam i beskrajno hvala na svemu. Živela Srbija", rekao je Vučić.

Potom se obratio Nebojša Đurić u ime paraolimpijskog tima Srbije.

Kako je rekao izuzetna mu je čast što je osvojio medalju te se zahvalio državi koja je prepoznala trud i rad i zalaganje sportista.

"Svi koji smo tamo bili, bili smo među top 5 kandidata za medalju... Dali smo sve od sebe verujete predsedniče... Videli ste šta se sve tamo dešavalo u terenu i van njega... Hvala puno na svemu u zdravlju da se vidimo u Los Anđelesu", rekao je Đurić.

Podeli:

Komentari 41

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu