Nova vest
Olimpizam 8

4.9.2024.

16:22

"Osvojila sam medalju za kraj karijere "

Srpska parastonoteniserka Borislava Perić Ranković osvojila je medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu i kaže da se lepo oseća i da joj je ovo medalja s kojom završava karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Borislava Perić Ranković je danas u četvrtfinalu pobedila Britanku Megan Šeklton sa 3:2 u setovima (12:10, 9:11, 11:1, 10:12, 11:8).


"Trudila sam se da ostanem u fokusu i probam da pružim pravi otpor. Ja jesam bila favorit, ali su oni mlađi. Nisam se dala, i to je urodilo plodom", rekla je Borislava Perić Ranković za Radio-televiziju Srbije (RTS)

Za srpsku parastonoteniserku to je 32. velika medalja i poslednja u karijeri.

"Možda je i simbolično što sam je pobedila 3:2, jer mi je ovo 32. velika medalja u karijeri. Veoma se lepo osećam, medalja za kraj karijere. Daću sve od sebe i u polufinalu da prođem Kineskinju, koja je bila bolja od Indijke, sa kojom bih teže igrala", rekla je srpska parastonoteniserka.

Polufinala su na programu 7. septembra od 10.00.

Ako pobedi u polufinalnom duelu, srpska parastonoteniserka će se boriti za zlato, dok joj u slučaju poraza oko vrata ostaje bronza.

To je četvrta medalja za Srbiju u Parizu, a druga za Borislavu Perić Ranković, pošto je već osvojila srebro u paru s Nadom Matić.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

Lige petice

Kjelini se vratio u Juventus

Nekadašnji italijanski fudbalski reprezentativac DJordjo Kjelini imenovan je za menadžera Juventusa, koji će biti zadužen za odnose sa nacionalnim i medjunarodnim institucijama.

Tanjug

21:33

6 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

8 h

Novo Sport Video Menu