Nova vest
Olimpizam 0

4.9.2024.

11:26

Đurić dvaput osvojio medalju: "Đoković, Čavić – mi Srbi sve moramo prvi"

Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić gostovao je u jutarnjem programu TV Prva i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog vraćene srebrne medalje.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Paraolimpijski komitet Srbije

On je u disciplini bacanja kugle imao drugi rezultat i tada prvi put osvojio srebro, ali mu je ono oduzeto zbog žalbe jednog od takmičara da Srbin nije imao adekvatnu opremu.

Ipak, velikom borbom Paraolimpijskog komiteta Srbije izvojevana je pobeda i Đurić se po drugi put izborio za srebrno odličje.

"Juče sa tugom, danas sa srećom. Sve je to život. Vratili su nam našu pravdu i ono što smo zaslužili. Hvala svima, i novinarima, koji su nas podržavali", počeo je Miloš Zarić, trener Nebojše Đurića koji je opisao kako je saznao za ovu vest.

"Juče oko 12 me je pozvao selektor i rekao, Đuka, vraćena ti je tvoja medalja. Zamislite samo tu emociju koja me je pogodila. Pao mi je kamen sa srca po drugi put. Od sreće, do tuge i sada do nove sreće i radosti. Voleo bih da se ovakve stvari nikada ne događaju, ali izgleda da mi Srbi sve moramo prvi da doživimo. Pogotovo u ovom sportu, a preživljavali smo i gore stvari. To najbolje zna Novak Đoković, ako iko zna kako to izgleda, Milorad Čavić i svi koji su ovako nešto proživljavali", rekao je Đurić.

"Možete da zamislite koliko je ovo sve čudno i neverovatno. Biće dodeljena dva srebra, a čovek koji je završio kao četvrti na pravdi Boga, dobiće srebro. Neverovatno je kakve se stvari dešavaju", priča Đurić.

Kako je reagovala porodica?

"Možete da mislite kako im je bilo. Čuli smo se preko poziva i mreža. Lepo je slavlje, ako možemo da nastavimo kada se vratimo u Srbiju, da to proslavimo kako treba. Cela zemlja se raduje ovome, zahvaljujem se celoj zemlji na svim porukama i podršci".

"Samo još nešto da kažem. Danas od 19.20 nastupaju tri momka, istorijski nastup u čunju. To su Željko Dimitrijević, Filip Graovac i Aco Radičić. Tri sjajna momka, tri šampiona, uz Božiju pomoć imaćemo razloga da slavimo. Neću ništa da pričam unapred, ali dešavalo se da budu dvojica na podijumu, ali trojica nikada. Boga molimo da se to dogodi", zaključili su zajedničkim snagama Đurić i Zarić.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu