Nova vest
Olimpizam 1

3.9.2024.

11:50

Đurić ostao bez medalje: "Krađa – nemaju argument zašto su nas diskvalifikovali" VIDEO

Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić bio je gost "Jutra" na Prvoj televiziji.

Autor: B92.sport

B92.sport

Đurić ostao bez medalje: "Krađa – nemaju argument zašto su nas diskvalifikovali" VIDEO

Podsetimo, Nebojši Đuriću je u subotu oduzeta srebrna medalja u bacanju kugle što je izazvalo veliku buru u javnosti.

On se potom odlučio da zbog pretrpljenog stresa odustane od takmičenja u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama, a savez je najavio i tužbu.

Tim povodom je Đurić bio gost Jutra na Prvoj televiziji.

"Pozdrav svima u studiju i hvala svima u Srbiji za podršku. Naša stolica je prošla tehničku kontrolu i rekli su da je sve u redu, dobili smo papir, pa smo otišli na takmičenje i sudija je po pravilu trebalo da nam prvo da žuti karton ako nešto nije kako treba i toga nije bilo. Takmičili smo se, imali dobar rezultat, pa sam zgrožen ovom krađom. Nemaju argument zašto su nas diskvalifikovali. Mi smo juče 6 sati bili na stadionu i u toj sobi i ne mogu da iznesu obrazloženje jer su pogrešili i shvatili da su u nebranom grožđu", rekao je Miloš Zarić, trener Nebojše Đurića.

Da li mogu da vrate medalju? Sve je bilo u redu, pa onda su rekli da nije...

"Sve je tužno, žalosno i jadno. Pošteno i korektno sam sve prošao i posle bacio odličan rezultat osvojio medalju karijere da bi se sve prosulo u vodu. Dajete sve za ovo i dušu i telo i trudite se i na kraju se radujete, pa sam od radosti plakao kao malo dete i našu zemlju stavio među osvajače medalja pa vam oni kažu tako nešto na podmukao način preko vocap poreke umesto mejlom zvanično ili tako nešto. Poruka je u 12:10 posle ponoći došla da smo diskvalifikovani. Selektoru i sekretaru su dali aplikaciju zvaničnu i ništa slali nisu. Oni nama neće da daju obrazloženje, neće da pokažu na stolici šta je problem iako smo tražili", poručio je Neboja Đurić.

"U većini slučajeva su takvi komentari. Iran je velika i moćna zemlja, a mi imamo srce veće nego 100 Irana. Ja se nadam da će pravda biti na našoj strani na ovaj ili onaj način i ako budemo morali da idemo na sud, ići ćemo na sud i dokazati da smo u pravu uz sve argumente koje imamo. Oni na to nemaju šta da nam kažu i to je njihova nemoć pa bi trebalo da nam vrate ono što nam i pripada", kaže srpski paraolimpijac.

"Znate kako, morao sam da odustanem od diska jer sam bio uništen i fizički i psihički pa čekamo da vidimo kako će sve ovo da se završi. Dignu nas u nebesa pa nas spuste u bunar što se kaže. Nismo ni spavali do 7 ujutru dok nismo videli šta se dešava. Poljaku nisu ni rekli što mu je hitac izbrisan, a kako su to uradili ne znam. I oni se žale i ništa dobili nisu...", kažu zajedno Zarić i Đurić.


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu