Nova vest
Olimpizam 0

10.7.2024.

14:00

Francuska meteorološka služba: Još je rano predvideti vreme tokom OI

Francuska meteorološka služba saopštila je da je još rano predvideti vreme krajem jula kada počinju Olimpijske igra (OI), javio je radio Frans enfo.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

"Još je rano predvideti vreme krajem jula i teško je sada dati pouzdane podatke o vremenskim prilikama", rekao je meteorolog Patrik Galoa.

Prema njegovim rečima, vreme će uopšteno biti svežije u Francuskoj u naredne dve nedelje, a ukoliko bude bilo velike vrućine, to će se odnositi na jug zemlje.

Organizatori OI u Francuskoj tesno sarađuju sa meteorolozima od dolaska Olimpijske baklje u zemlju. Baklja svečano stiže u Pariz 14. jula.

Organizatori su razmišljali o raznim opcijama u slučaju promene vremene.

U slučaju velikih padavina koje utiču na terene, razne sportske federacije će odrediti okvir van kojeg se takmičenja više ne mogu održavati, kada je uticaj vremenskih uslova previše jak.

To će na kraju biti slučaj sa Senom, čija voda možda neće biti pogodna za kupanje ako je i dalje previše zagađena, ili vodostaj bude visok zbog kiše.

Posledice kiše su različite u zavisnosti od sporta. Mečevi odbojke na pesku ili tenisa biće odmah prekinuti, dok maraton može da bude nastavljen ukoliko je kiša umerena.

Suprotno tome, toplota može da utiče direktno na aktivnosti fizičke izdržljivosti sportiste, preneo je francuski radio i dodao da je vlaga takođe "neprijatelj" sportiste.

OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta, a Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

6 h

Novo Sport Video Menu