Nova vest
Olimpizam 0

6.7.2024.

10:58

Deo francuskih sportista biće u drugom baznom kampu, ne u Olimpijskom selu

Oko 100 sportista spavaće gotovo svaki dan u drugom, pozadinskom kampu u Parizu a ne u Olimpijskom selu, tokom Olimpijskih igara (OI) od 26. jula do 11. avgusta, saopštili su organizatori.

Izvor: Beta/AFP

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

"Mi kažemo bazni kamp, ali je to pozadinska baza. To je dodatak za francuske sportiste koji nisu u Selu", rekao je jedan od organizatora Fabijen Kani i dodao da se ta lokacija nalazi kod pariske šume Vensen na istoku glavnog grada Francuske.

Ta pozadinska baza za koju se smatra da će biti izuzetno korisna, primaće sportiste i osoblje tokom određenih dana.

"Postoje francuski timovi koji će doći da treniraju ovde, jer mi nismo tako daleko od Sela, a sportisti imaju svoje navike. Tu će biti treneri i dodatno osoblje koje neće moći da bude u Olimpijskom selu", rekao je organozator Kani, koji je nekada bio džudista.

Na toj lokaciji će biti na primer igrači badmintona i muški košarkaški tim.

Deo francuske delegacije moraće da bude negde drugde smešten jer ih ima 560, a u Olimpijskom selu imaju na raspologanju do 500 kreveta.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu