Nova vest
Odbojka 10

6.10.2024.

22:00

Mediji najavljuju povrtak proslavljenog selektora Srbije, on poručuje: "To su neistine"

Iskusni stručnjak Zoran Terzić dovodio se u vezu sa povratkom na klupu ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, iako to i nije toliko pouzdana informacija koliko se isprva mislilo.

Izvor: Meridian sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Miroslav Todoović/Starsport

Srpski mediji su preneli da je Terzić odlučio da prihvati poziv Odbojkaškog saveza Srbije i nastavi tamo gde je stao 2021. godine, te da je Saradnja dogovorena na duži vremenski period.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Ipak, Terzić je tu informaciju demantovao. Barem za sada.

"Nisam novi selektor Srbije, to su neistine. A da li ću možda biti ponovo jednog dana, to ćemo da vidimo?!", rekao je Terzić za "Sportklub" i dodao:

"U Srbiju sam došao zbog privatnih obaveza i iskoristio priliku da se vidim sa ljudima iz Saveza, kao što se svaki put viđam sa njima kad dođem. Tu sam proveo 20 godina i normalno je da pričamo na raznorazne teme, a i ovog puta smo pričali o svemu i svačemu. Pa i o novom selektoru. A ako nekada postignemo dogovor na tu temu, siguran sam da ćemo i Savez i ja vrlo brzo reagovati i svima to reći."

Terzić i dalje vodi selekciju Rusije, koja nema pravo da se takmiči na međunarodnim takmičenja.

"Da, ja sam još uvek selektor Rusije i oni čine sve da produže ugovor, pa ću po povratku u Moskvu imati i razgovor na tu temu. Ipak, moram da priznam da je biti selektor, a ne igrati mečeve, teška priča! Mislim da nije realno da ostanem na klupi Ruskinja", zaključio je Terzić.

Srbiju su od njegovog odlaska sa klupe predvodili Danijele Santareli, koji je osvojio bronzu u Ligi nacija i zlato na Svetskom prvenstvu, a potom i Đovani Gvideti, koji je osvojio srebo na Evropskom prvenstvu.

Ipak, posle neuspeha na Olimpijskim igrama, odlučeno je da Gvideti ne ostane trener, a ostaje da se vidi da li se savez okrenuo ka Terziću.

Sa ženskom reprezentacijom naše zemlje osvojio je sijaset medalja.

Na Svetskom prvenstvu ima zlato 2018. i bronzu 2006. Na evropskom prvenstvima – srebro 2007, zlato 2011, bronza 2015, zlato 2017, zlato 2019, srebro 2021. Na Olimpijskim igrama uzeo je srebro 2016. u Riju i bronzu 2021. u Tokiju.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu