Nova vest
Odbojka 0

30.9.2024.

18:22

Crvena zvezda u Holandiji, TENT u Belgiji – prva bitka za plasman u LŠ

Šampioni Srbije u odbojci, ekipe Crvene zvezde i TENT-a, počinju borbu za plasman u CEV Ligu šampiona.

Izvor: OSSRB

OSSRB

Zvezda, prvak Srbije i pobednik Superlige 2023/2024 u konkurenciji odbojkaša, igraće u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona 2025. protiv holandskog Orion Dutihema.

Prva utakmica će se odigrati u dvorani Topsport u Dutihemu (35 km istočno od Arnema) u sredu, 2. oktobra od 20.00 časova. Revanš utakmica će se odigrati u dvorani USC "Voždovac" na Banjici u Beogradu u utorak, 8. oktobra od 19.00 časova.

Pobednik duela Crvena zvezda – Orion Dutihem igraće u odlučujućoj, trećoj rundi kvalifikacija (16. i 23. oktobar) protiv pobednika dvomeča Hipo Tirol Insbruk (AUT) – Mladost Zagreb (CRO).

TENT iz Obrenovca igraće u odlučujućoj, trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona u konkurenciji odbojkašica protiv belgijskog Asteriksa Avo Beverena.

Prvi meč će se odigrati u dvorani Topsport u Beverenu u sredu, 2. oktobra od 20.00 časova. Druga utakmica će se odigrati u dvorani SKC “Obrenovac” u Obrenovcu, u sredu, 9. oktobra od 19.00 časova.

Pobednik duela TENT – Beveren igraće u grupnoj fazi Lige šampiona u B grupi, protiv turskog Ezačibašija iz Istanbula, za koji igraju Tijana Bošković i Jovana Stevanović, francuskog Luvalua Pariza i nemačkog Šverina, dok će poraženi igrati u šesnaestini finala Kupa CEV (6. i 13. novembar) protiv belgijskog Šapela le Arlimona.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set", koji se igra odmah po završetku druge utakmice. "Zlatni set" se igra do 15 poena.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu