Nova vest
Odbojka 2

20.9.2024.

21:13

MVP čekao "najveći ugovor u istoriji odbojke", potpisao za 11. tim Francuske

Najbolji igrač francuske odbojkaške reprezentacije i dvostruki uzastopni osvajač olimpijskog zlata Ervin Engape (33) karijeru nastavlja u ekipi Stad Poitije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Za mnoge, ovo je neočekivan nastavak puta za ovog asa, ali samo za neupućene.

Pre samo nekoliko nedelja Engape, MVP olimpijskih turnira u Tokiju i Parizu, putem svojih društvenih mreža napisao je da čeka najveći ugovor koji je ikada ponuđen nekom odbojkašu.

U međuvremenu, desio se preokret, ne samo da nije dobio najveći ugovor u istoriji, niti mu je on ponuđen, već je pristupio klubu koji je minulu sezonu završio na 11. mestu u Francuskoj.

Nije to, ipak, običan klub, vratio se u tim u kojem je i počeo karijeru.

"Srećan sam što ću igrati za Poitije, moja porodica je ovde, deca već idu u školu ovde. Nije mi cilj da zaradim novac, već da pomognem novom projektu i da oživim klub iz mog grada", poručio je Engape.

Engape je u ugovoru sa novim klubom ostavio mogućnost da ga napusti već krajem ove godine ukoliko dobije odgovarajuću ponudu.

"Ostavio sam sebi opciju da odem u decembru, ali sam uveren da ću odigrati ovde čitavu sezonu", rekao je Engape čiji je otac sa ovim klubom bio prvak države 1999. godine.

Engape junior iza sebe ima 13 profesionalnih sezona i 343 utakmice u dresu sa državnim grbom.

"Igrao sam u inostranstvu duže od 10 godina. Otac sam troje dece, koja rastu, idu u školu...", svestan je prioriteta Engape u ovoj fazi karijere, otuda i nije jurio za milionima.

On je u karijeri, osim Poitijea, igrao za Kuneo i Modenu u Italiji, u Rusiji za Kuzbas, a poslednja tri kluba bila su mu Pajkan iz Teherana, turski Halkbank i Presisi iz Džakarte.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu