Nova vest
Odbojka 0

3.9.2024.

14:02

Srbija ide na SP u Manili

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo 2025. u Manili na osnovu rang liste Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Izvor: Beta

FIVB

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je spisak reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Manili od 12. do 28. septembra naredne godine.

Na šampionatu će igrati 32 reprezentacije, koje će biti podeljene u osam grupa, sa po četiri selekcije.

Pored domaćina Filipina, plasman na Svetsko prvenstvo na osnovu rezultata izborili su aktuelni svetski prvak Italija i po tri reprezentacije sa kontinentalnih šampionata - Poljska, Slovenija i Francuska iz Evrope; SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike; Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike; Japan, Iran i Katar iz Azije i Egipat, Alžir i Libija iz Afrike.

Na šampionatu će učestvovati i 15 reprezentacija sa FIVB rang liste i to: Nemačka, Srbija, Holandija, Ukrajina, Belgija, Turska, Češka, Bugarska, Portugal, Finska, Tunis, Kina, Rumunija, Čile i Južna Koreja.

Žreb za šampionat u konkurenciji odbojkaša biće održan 14. septembra od 13.30 u Manili.

Posle tri odigrana meča u grupnoj fazi, plasman u osminu finala izboriće po dve najbolje selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinalni mečevi, polufinale, meč za treće mesto i finale.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu