Nova vest
Odbojka 10

16.8.2024.

15:54

"Sam sebi sam davao injekcije da bih igrao za Srbiju"

Proslavljeni srpski odbojkaš Aleksandar "Bata" Atanasijević je odlučio da okonča reprezentativnu karijeru nakon završetka Olimpijskih igara, a igranje za reprezentaciju mu je oduvek bilo zadovoljstvo.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/LORIS CERQUIGLINI

U poslednjem nastupu za reprezentaciju, Atanasijević je odigrao ključnu ulogu u pobedi protiv Kanade, što je bio njegov 241. nastup u plavom dresu.

U razgovoru za Sport klub je otkrio sve probleme sa kojima se suočavao.

"Što kaže Srećko Lisinac, mi nikada nismo ni igrali zdravi jer uvek smo imali neke probleme. Ti završiš klupsku sezonu negde 15. maja, već 25. maja si u Svetskoj ligi u punom pogonu. Imao sam problema, stres frakturu tibije, što sam naziv kaže zbog velikog napora i preteranih skokova. Kasnije sam imao i operaciju kolena. Međutim, ti jednostavno u tom trenutku ne razmišljaš. Ja sam čak imao situacije kad sam sam sebi potkožno davao injekcije da ne bih osećao bol, da mogu da odigram utakmice. Ne znam koliko puta sam popio diklofenak u životu, ne znam da li sam odigrao meč bez diklofenaka u životu, ali to su stvari koje su najnormalnije u sportu", otkrio je Atanasijević za Sport Klub.

Žrtve, prema njegovim rečima nema, a ni motivacije nikad ne manjka.

"Ti jednostavno svakodnevno na svakom nivou radiš i ne gledaš na to kao na neku žrtvu, nego na nešto što, ako želiš da budeš na maksimalnom nivou, moraš da ispunjavaš. Tako da ti momenti kada te nešto boli, kada moraš da preskačeš takmičenja sigurno su teški, međutim i oni su prolazni. Kada si mlađi, znaš da ćeš se brzo oporaviti, međutim sad kad bi se povredio to bi bio pakao", objasnio je Atanasijević.

Podsetimo, Bata je sa reprezentacijom bio šampion Evrope 2011. i 2019. godine.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu