Nova vest
Odbojka 0

26.6.2024.

19:11

Kolaković o grupi Srbije: Biće teško

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković oglasio se nakon žreba za Olimpijske igre.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI

Kako smo već pisali, odbojkaška reprezentacija Srbije dobila je rivale na Olimpijskim igrama u Parizu koje se održavaju ovoga leta.

Srbija će igrati u grupi s Francuskom, Slovenijom i Kanadom.

"Želim da kažem da će odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu biti najkvalitetniji ikada! Tu je 11 reprezentacija od prvih 12 sa svetske rang-liste, plus Egipat, koji je na poslednjem kvalifikacionom turniru u Japanu pobedio domaćina i ostavio odličan utisak, u većini ostalih mečeva", poručio je Kolaković.

Kolaković smatra da su sve tri grupe jako dobro iznivelisane.

"Očekuje nas ujednačena borba… baš kakva je i naša grupa sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom. Domaćin je jedan od najvećih kandidata za zlatnu medalju, Slovenija je bila najbolja reprezentacija ove godine u Ligi nacija, a Kanada petoplasirana, napravivši puno dobrih rezultata, pobedivši čak i Ameriku. Mislim da smo bliski kvalitetom Kanadi i Sloveniji, dok sa Francuskom ove godine nismo igrali. To je dobra grupa za nas, imaćemo mogućnost da se pobijemo sa svima u grupi i da tražimo put do četvrtfinala. Biće teško, kvalitet je izuzetan. Na Olimpijske igre će svi doći maksimalno spremni i svi će gajiti iste ambicije. Pred nama je jako zanimljivo takmičenje, kako u našoj, tako i u ostalim grupama", rekao je selektor Srbije.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

13 h

Novo Sport Video Menu