Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 16.09.2019.

20:03

Španci namučili Srbiju, ipak – treća pobeda na Eurovoleju!

Odbojkaška reprezentacija Srbije je savladala Španiju u trećoj utakmici na Evropskom prvenstvu sa 3:1.

Izvor: SV

Autor: SV

Španci namučili Srbiju, ipak – treća pobeda na Eurovoleju!
Foto: CEV

Izabranici selektora Slobodana Kovača su imali veoma težak posao protiv neugodnog protivnika koji je prikazao sjajnu igru.

Srbija je obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja, a o poziciji na tabeli Grupe B će odlučivati u duelu sa domaćom selekcijom Belgije koji je na programu u sredu od 20.30.

Najefikasniji u srpskom timu je bio Aleksandar Atanasijević sa 23 poena, 17 je upisao Uroš Kovačević, poen manje je dodao kapiten Nemanja Petrić, a dvocifreni učinak je imao još Aleksandar Okolić (10 poena).

Na drugoj strani je sjajan meč odigrao Augusto Renato Kolito sa 17 poena, Viktor Rodriges je dodao 14, a Đordi Ramon 10.

Posle početnog "ispitivanja snaga" bolji ritam je pronašla španska selekcija i stigla je do tri poena prednosti pri rezultatu 7:4, što se ispostavilo kao ključna razlika za ostatak prvog seta jer srpski tim nije uspeo da parira na pravi način.

Kovačevi puleni su i sami upozoravali na svoj manir da nešto sporije ulaze u mečeve, a da imaju sklonost ka tome su pokazali i u duelu sa Španijom, pošto su prvi set izgubili sa 25:21, a u jednom momentu je protivnik imao i čak sedam poena viška.

Lekciju sa starta meča su srpski igrači naučili u pauzi između setova i u drugom su španskom timu dozvolili da samo u dva navrata ima po poen prednosti.

Serijom od četiri uzastopna poena u završnoj fazi seta je Srbija stekla veliku prednost koju je na kraju potvrdila osvajanjem drugog seta rezultatom 25:19.

U nešto drugačijem obliku, ali istim rezultatom, Srbija je dobila i treći set, Španija je vodila do rezultata 5:4, ali je usledio niz dobrih poteza srpskih igrača koji su preuzeli kontrolu nad utakmicom i ostvarili potpuni preokret.

Španski tim nije želeo da se preda bez borbe, pa je u četvrtom setu sve do rezultata 14:13 imao prednost, posle čega je Srbija serijom 9:2 prelomila duel i četvrti set okončala rezultatom 25:20.

Tekstualni prenos utakmice mogli ste da pratite na našem sajtu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve