Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.08.2023.

15:40

Klarkson dao sve od sebe i to na kraju nije bilo dovoljno, Angola ima "računicu"

Košarkaši Angole savladali su Filipine rezultatom 80:70 u grupi A na Svetskom prvenstvu.

Izvor:

Autor:

Klarkson dao sve od sebe i to na kraju nije bilo dovoljno, Angola ima
Foto: FIBA

Tako je afrička selekcija ostala u trci kada je nokaut faza u pitanju, dok se od domaćina gotovo sigurno opraštamo. Ostale su samo matematičke šanse.

Bez obzira na to, Filipini su nam ponovo pružili veoma zanimljiv meč u kojem su u pojedinim delovima meča bili bliže pobedi.

U prvom poluvremenu su imali i plus 11, ali su tu prednost prokockali pred odlazak na pauzu. Angola je od tog trenutka bila u prednosti sve do pred kraj meča i ogromnih +16.

Kada se činilo da je kraj Filipinci nisu odustajali, napravili su seriju 11:0 i uneli neizvesnost u posednji minut-dva. Međutim, snage je zafalilo za podvig.

Sigurno će se mnogi u Manili pitati šta bi bilo da su saigrači Džordana Klarksona iskoristili svaki šut koji im je kreirao.

Upravo je Klarkson bio najefikasniji akter susreta sa 22 poena (7/22 iz igre), a uz to je imao sedam asistencija, tri skoka i dve izgubljene. Samo je on bio dvocifren.

Kod Angole je distribucija bila daleko bolja. Gonsalveš je imao 17 i šest skokova, Domingoš 15 i sedam asistencija, Fernando 14 i sedam skokova, a Bango i Souza po 10.

U poslednjem kolu Filipini igraju protiv Italije, dok će Angola na megdan Dominikanskoj republici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu