Četvrtak, 07.09.2023.

09:00

Ker žali zbog jedne stvari u Manili – ne može da gleda Đokovića VIDEO

Stiv Ker, selektor Sjedinjenih Američkih Država, rekao je da je veliki ljubitelj tenisa, ali zbog vremenske razlike nije u stanju da prati turnir u domovini.

Izvor: B92

Ker žali zbog jedne stvari u Manili – ne može da gleda Đokovića VIDEO
Foto: B92/PT

Ker je pričao za medije dan posle plasmana u polufinale Svetskog prvenstva, a srpski mediji su ga na kraju razgovora pitali da li prati US open, s obzirom da je veliki fan.

"Volim US open. To je jedan od mojih omiljenih sportskih događaja. Obično idem i gledam, ali ove godine je drugačije situacija. Teško je pratiti sportove u Manili jer smo na potpuno suprotnoj strani sveta. Obično se ovi događaji dešavaju usred noći. Zato nisam mogao da gledam ništa od toga, ali pratim dešavanja", rekao je Ker.

Ker je često isticao koliko se divi Đokoviću, pa je tako 2018. istakao da bi srpski teniser bio najbolji košarkaš među teniserima.

"Đoković. Mislim da on može čuvati bilo koga. Kreće se izuzetno dobro. Sa strane na stranu, mislim da može ostati ispred bilo koga. Mislim da bi bio dobar u tranziciji, kontranapadu. Voleo bih da ga vidim na košarkaškom terenu", rekao je Ker.

Selektor Amerike je pre jedanaest godina uporedio Đokovića sa Manuom Đinobilijem napisavši: "Đoković je za tenis ono što je Đinobili za košarku. Neverovatna brzina, fleksibilnost, veština i takmičarski duh".

Amerikanci posetili vojno groblje

Amerikanci su u sredu posetili vojno groblje na kom sahranjeni američki vojnici poginuli u Drugom svetskom ratu.

"To je bilo zaista jako iskustvo, posetiti vojni groblje sa celim timom, sa svim članovima porodice koji su ovde u gradu s nama, kako bismo saznali više o Drugom svetskom ratu, opsegu rata i kako je uticao na Filipine i ceo južni Pacifik. I onda, naravno, emocija koja prati gledanje toliko grobova, toliko mladih života izgubljenih. To je zaista snažno delovalo. Znam da je naš tim cenio sve naše trenere i to cenio. Bio je to zaista divan dan", rekao je Ker.

Amerikance u polufinalu čeka Nemačka koja je eliminisala Letoniju.

"Da, naši momci su spremni. Mislim, igraju na visokom nivou. Igrali smo snažno i agresivno protiv Italije i to je ono što će nam biti potrebno da pobedimo Nemačku. Oni su zaista dobri", rekao je Ker i dodao:

"Oni su verovatno najbolji tim na turniru. Mislim da do sada nisu izgubili nijednu utakmicu. Igrači su jako dobro povezani, dobro trenirani, postoji puno kontinuiteta i tim je fizički veoma jak. Dakle, moraćemo da igramo odlično da bismo pobedili. Što se tiče nas u stručnom štabu, naglasili smo važnost kretanja loptom, proigravanja, jer imamo mnogo igrača sa brzinom, okretnošću i veštinom vođenja lopte."

O Edvardsu, Nemačkoj...

Novinari su pitali Kera za učinak Entonija Edvardsa u dosadašnjem delu turnira.

"Što se tiče Edvardsa, mislim da je on jedan od najtalentovanijih igrača na planeti, još uvek veoma mlad. Dakle, za njega je izazov, o čemu smo i razgovarali, shvatiti kada napasti, a kada izvršiti dodavanje", rekao je.

"I biće nam potrebno i jedno i drugo. Znate, poslednji put kada smo igrali, Nemačka je potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom. Ali kao što ste videli prošle noći, kada mu dodamo loptu, bilo da je on ili bilo ko drugi, zaista smo ‘smrtonosni’. Imamo veliku snagu. Samo treba da pronađete tu ravnotežu. To je ono što svi veliki igrači u mladosti moraju naučiti, razumeti kada napasti i kada prepustiti loptu drugima", dodao je.

Selektor SAD zna da pred Denisa Šrudera od Franca Vagnera dolazi velika pretnja po njegov tim.

"Poznajemo njegovu igru, naši momci ga znaju, moramo biti pripremljeni i spremni za njega i za ceo tim jer je on zaista, zaista dobar igrač. Moramo biti veoma fizički prisutni i veoma aktivni u odbrani i jednostavno moramo otežati stvari za njih, više nego što smo to učinili poslednji put kada smo igrali protiv njih", rekao je Ker.

Na kraju, novinari su pitali Kera da li će im reći neki poseban govor pred polufinale.

"Ne treba im govor. Mislim da je glavna uloga našeg stručnog tima trenutno da im pruži plan igre. Sve što smo uradili u pripremi tokom poslednjih pet i po nedelja bilo je usmereno ka dolasku do ovog trenutka",
zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: