Nova vest
Košarka

Subota, 26.08.2023.

12:30

Srbija nemilosrdna, ali ne leti – Pešić zadovoljan novim timom, Đorđević emotivan posle poraza na rođendan

Košarkaši Srbije odigrali su prvi meč na Svetskom prvenstvu u Manili, a reprezentaciju Kine pobedili su 105:63.

Izvor: DP

Autor: DP

Srbija nemilosrdna, ali ne leti – Pešić zadovoljan novim timom, Đorđević emotivan posle poraza na rođendan
Foto: FIBA

Srbija i Kina odigrale su utakmicu 20. avgusta, kada su izabrancii Svetislava Pešića slavili sa plus 23, a ekipa Aleksandra Đorđevića jog gore je prošla na premijeri, pošto je izgubila sa čak 42 poena razlike

Srbija je odigrala dobar meč na obe strane terena, ali košarkaši ne žele da polete posle početne pobede, već se okreću novim izazovima.

To su bile ključne poruke Dušana Ristića, kao i Nikole Milutinova i Vanje Marinkovića, a ono što je na trenutak zabrinulo navijače nacionalne selekcije jeste povreda Filipa Petruševa u drugoj deonici.

Svoje viđenje meča dali su i Bogdan Bogdanović i Nikola Jović.

Selektor Svetislav Pešićgovorio je o stanju srpskog centra i novog člana Filadelfije, a iskusni stručnjak imao je samo reči hvale za svoj tim.

Sa druge strane, Aleksandar Đorđević čestitao je Srbiji na trijumfu, ističući da je za njega ovo bio veoma emotivan meč, ali da su srpski košarkaši pokazali kvalitet i zasluženo pobedili baš na dan kada legenda srpske košarke slavi 56. rođendan.

Srbija naredni meč na SP igra protiv Portorika u ponedeljak od 14.00, a poslednji u grupi B u sredu protiv Južnog Sudana (10.00).

Sva dešavanja iz Manile mogli ste da pratiti u LIVE BLOGU-u B92. net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

279 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu