Nova vest
Košarka 1

27.10.2024.

21:46

Gorela je Atina: PAO slavio u velikom grčkom derbiju, Nan "izrešetao" crveno-bele

Košarkaši Panatinaikosa dominirali su u velikom derbiju grčkog prvenstva, savladavši Olimpijakos u Pireju rezultatom 78:71 i tako zadržali nepobedivost u domaćoj ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Eibner-Pressefoto/Ryan Sleiman

Ljubitelji košarke i navijači oba tima sa velikim nestrpljenjem su čekali susret dva najveća atinska kluba, a Panatinaikos je iznenadio ubedljivom igrom i lako odneo pobedu.

Kendrik Nan je briljirao za "zelene" sa 25 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Zo Braun pratio sa 18 poena i sedam skokova. Matijas Lesor je dodao deset poena.

Na strani Olimpijakosa, Saša Vezenkov je bio najefikasniji sa 19 poena i sedam skokova, Evan Furnije je postigao 15 poena, dok je Mozes Rajt upisao 14. Srpski reprezentativac Nikola Milutinov ubacio je tri poena uz pet skokova.
 

Nakon izjednačenog prvog kvartala, ključnu razliku Panatinaikos je napravio u drugoj četvrtini, koju je završio sa prednošću od 25:15.

Olimpijakos nije uspeo da uhvati ritam, a kada je početkom poslednje četvrtine PAO poveo sa 73:57, bilo je jasno da će ekipa Ergina Atamana izaći kao pobednik. Olimpijakos je do kraja uspeo samo da smanji zaostatak.

Panatinaikos se ovom pobedom učvrstio na vrhu tabele sa maksimalnim skorom 4-0, dok je Olimpijakos pao na drugo mesto sa učinkom 3-1.
 


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu