Nova vest
Košarka 8

27.10.2024.

19:00

Zvezdo, copy-paste! Ludilo u Litvaniji: Žalgiris razbijen, a Trinkijeri se nije pojavio

Žalgiris je doživeo ubedljiv poraz u domaćem prvenstvu od Vulvsa rezultatom 100:85, neposredno pred važno duplo kolo Evrolige i dolazak Crvene zvezde u Kaunas.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na klupi litvanskog kluba nije bio glavni trener Andrea Trinkijeri, koji se zbog lošeg zdravstvenog stanja povukao sa ove utakmice.

Njegovo odsustvo nadoknadio je pomoćni trener Tautvidas Sabonis, ali se ispostavilo da je izostanak Trinkijerija značajno uticao na igru tima.

Domaćini su uspeli da stvore veliku prednost u trećoj četvrtini, povevši serijom od 17:0, što je dalo značajan zamah Vulvsima.

Iako je Žalgiris u poslednjoj deonici uzvratio sa serijom od 12 poena, to nije bilo dovoljno da preokrene rezultat.
 


 

Najistaknutiji igrač u redovima Žalgirisa bio je Silvan Fransisko sa 25 poena, sedam skokova i četiri asistencije, dok je Alen Smailagić takođe pružio odličnu partiju sa 12 poena i tri skoka za 19 minuta igre, ostvarivši visok procenat šuta od 80%.

Uprkos ovom porazu, Žalgiris se ove sezone odlično drži u Evroligi, gde su ostvarili pobede nad ekipama Barselone, Virtusa, Monaka i Makabija, dok su jedini poraz zabeležili protiv Olimpijakosa.

Na domaćoj sceni zauzimaju treću poziciju, sa solidnim učinkom uz dva poraza — od Ritasa i Vulvsa.
 



 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu