Nova vest
Košarka 0

24.10.2024.

18:00

Švedu prija Kina – novi ugovor za rusku "haubicu"

Ruski košarkaš Aleksej Šved (35) nastaviće karijeru u kineskom Šanskiju drugu godinu, pošto su obe strane zadovoljne prvom zajedničikom sezonom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Šved je bio udarna pesnica ekipe u minuloj takmičarskoj godini, najzaslužniji što je tim skromnog budžeta (naspram vodećih kineskih klubova) uspeo da se plasira u doigravanje.

Bivši košarkaš CSKA je zabeležio deset dabl-dabl ostvarenja i 14. tripl-dabl utakmica u protekloj sezoni. Između ostalog, zadovljan je ligom, saigračima, klubom i navijačima, srećan je i zbog poštovanja koje uživa kod protivnika, otuda je rado pristao na nastavak saradnje.

"Mogu samo da kažem da je Aleks odleteo za Kinu da poptiše novi ugovor sa CBA klubom u narednih nekoliko dana", potvrdio je Švedov agent Obrad Fimić.

"Pregovori su uspešno završeni. Usled nametnutih sankcija Rusiji važno je da ruski košarkaši igraju van granica Rusije, a kineski šampionat je dobar, pretrpan brojnim iskusnim igračima sa NBA iskustvom. Lepo je što Šved ima ulogu lidera u timu, vole ga navijači, saigrači, poštuju ga protivnici. Nadam se da će nova sezona biti još bolja za njega", dodao je Fimić.

Šved je protekle sezone bio treći asistent kineskog prvenstva.

Na početku nove sezone Šanksi je upisao četiri pobede u pet utakmica, a pored Šveda, od stranaca u klubu igraju Amerikanci Brendon Gudvin i Hamidu Dialo, Senegalac Ibrahim Faj i Čeh Ondrej Baldvin.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pobuna protiv AI

Članovi muzičkih grupa "ABBA", "Radiohead" i "The Cure" potpisali su protestno pismo protiv korišćenja umetničkih i autorskih ostvarenja za izgradnju alatki AI.

Tanjug

16:00

4 h

Novo Sport Video Menu