Nova vest
Košarka 8

13.10.2024.

14:36

Novi šokantan poraz Reala u ACB ligi

Košarkaši madridskog Reala pretrpeli su još jedan neočekivan poraz u domaćem šampionatu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Posle evroligaškog "prvenca" u susretu sa Partizanom, ekipa Ćusa Matea je podbacila na gostovanju u Baskiji protiv Bilbaoa gde je poražena rezultatom 83:79.

Uzalud su bile sjajne role Gabriela Deka (23p), Marija Hezonje (18p) i Fakunda Kampaca (16p, 8as), kada je ostatak tima bio ispod svojih standarda u oba pravca, pa prvak Španije piše već četvrti poraz ove sezone.

Real je prethodno izgubio meč za trofej Sueprkupa Španije od Unikahe, potom od Korunje u 1. kolu ACB lige, onda i od Bajerna na otvaranju Evrolige.

Popravio je utisak protiv Partizana, ali očito da je igra Reala i dalje daleko od onoga što očekuju navijači i sami igrači i trener Mateo.

"Moraćemo dobro da se oznojimo ako želimo da osvojimo nešto ove sezone. Počeli smo dobro, ali se sve promenilo posle toga i nikako nismo uspeli da uđemo u ritam sa novim igračima", rekao je Hezonja još na poluvremenu meča kada je utakmica polako već počela da izmiče kontroli Madriđana.

Bilbao je na poluvremenu vodio rezultatom 46:34, gosti su do kraja treće uspeli da priđu na samo poen zaostatka, ali to je i najbliže što su uspeli da se približe rivalu.

Preokret se nije desio.

U vrlo uzbudljivoj završnici prednost domaćih retko je padala ispod četiri poena, međutim vezane trojke Deka, te poeni Kampaca, ponovo su primakli Madriđane na samo poen zaostatka, za buđenje nade.

Košarkaši Bilbaoa su ipak bili dovoljno prisebni da održe prednost na svojoj strani i u penal završnici pečatiraju veliku pobedu - drugu za njih u tri kola šampionata.

U pobedničkom sastavu odličan je bio Slovenac Zoran Dragić sa deset poena.

Efikasniji od njega bili su još samo Estonac Kulame sa 18 poena i Belgijanac De Rider sa 13.

Standings provided by Sofascore

 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu