Nova vest
Košarka 0

12.10.2024.

18:25

PAO "pregrmeo" Solun – Nan 9/9, Lesor 17p

Košarkaši Panatinaikosa bili su na velikim iskušenjima u drugoj rundi grčkog prvenstva na gostovanju Paoku u Solunu gde su slavili tek nakon neizvesne završnice 96:93.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Centralna figura utakmice bio je Amerikanac Kendrik Nan sa gotovo savršenim šuterskim ostvarenjem - ubacio je 27 poena uz tek jedan promašaj iz igre.

Plejmejker Atinjana utakmicu je završio sa 27 poena i indeksom korisnosti 30.

Pogodio je svih devet šuteva za dva poena, za tri je promašio tek jedan šut iz četiri pokušaja, a činjenica da nije izlazio na liniju penala daje dodatno na značaju još jednoj njegovoj MVP partiji.

Sjajan je bio i Matijas Lesor koji je uz 17 poena imao i devet skokova.

Mitoglu je bio treći "dvocifreni" kod pobednika sa 13 poena i indeksom korisnosti 24.

Gostima je bio potreban maksimalan napor da pregrme teško gostovanje, jer su Solunjani bili "u igri" sve do dvadesetak sekundi pre kraja. Na 44 sekundi do isteka vremena PAO je imao samo dva poena prednosti.

Grant je u narednoj akciji pogodio dvojku, igrači PAOK-a nisu ubacili šut za tri, pa je time i rešeno pitanje pobednika, koje su gosti potvrdili sa penala u završnim sekundama meča.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu