Nova vest
Košarka 1

9.10.2024.

8:30

Muta analizira KLS: "Rano za smenjivanje trenera"

Prvo kolo Košarkaške lige Srbije donelo je mnogo zanimljivih utakmica i interesantnih rezultata.

Izvor: KLS

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ono što se na prvu primećuje, jeste da je većina mečeva bila rezultatski izjednačena, kao i da su ovaj košarki vikend u KLS-u obeležile gostujuće ekipe.

Ko je pozitivno, a ko negativno iznenadio, te kakvu su sezonu nagovestile utakmice prvog kola, analizirao je naš proslavljeni trener, sada generalnog menadžera u KK Vršac Meridianbet, Miroslava Mutu Nikolića.

"Prvi zvanični susreti uvek su najteži, jer nakon trening mečeva odjednom igrate za bodove i klubovi nekada ne mogu da se snađu. Dešavaju se iznenađenja, a po mom mišljenju je najveće i najprijatnije pobeda Mladosti nad Džokerom. Iako je rano za neke detaljnije komentare, što se mene lično tiče, očekivao sam da Dinamik iskoristi domaći teren, koji često donosi prevagu i dobije Radnički. Izgubili su kući i njih bi izdvojio kao negativno iznenađenje", komentariše
Nikolić.

MVP kola iz Džokera

Nova sezona, ali neke stvari ostaju iste. Jedna od njih je i titula MVP kola, koja ovoga puta ide u Sombor i to u ruke prvotimcu Džokera, Veljku Brkiću.

Iako je njegov tim na domaćem terenu poražen od ekipe zemunske Mladosti, centar Somboraca pružio je odličnu partiju i sa valorizacijom od 36 indexnih poena zasluženo poneo titulu najkorisnijeg igrača prvog kola Košarkaške lige Srbije.

Brkić je ubacio 19 poena, a u svoju statistiku upisao je i devet skokova, šest asistencija i jednu osvojenu loptu.

"Uvek je lepo čuti da si u nečemu najbolji i svakako da je titula MVP-a satisfakcija za svakog igrača da nastavi "gurati" dalje u istom pravcu. Ipak, ništa od toga ne bi bilo da nije tima koji stoji iza svakoga pojedinca i koji ga, na kraju krajeva i izbacuje. Ostaje gorak ukus u ustima zbog poraza, ali tako je kako je, idemo dalje", prokomentarisao je za zvaničnu stranicu KLS-a, najkorisni igrač prvog kola domaće lige.

Ističući da je ovo prvo kolo nove sezone KLS-a možemo ga nazvati i kolom gostiju, Nikolić je kratko prokomentarisao i ostale mečeve koji su odigrani proteklog vikenda.

"Kada me pitate za Slobodu, nisu me razočarali. Oni su mnogo bolji tim nego što su pokazali u tom komšijskom derbiju. Igralo se na malo poena, a Zlatibor je nezgodna ekipa, znaju da izgube od autsajdera, ali su na svom terenu izuzetno opasni. Tamiš je na neutralnom terenu u Vršcu, deluje mi, izvukao pobedu nad Metalcem, kao što smo, ruku na srce i mi na jedno bacanje slavili u Čačku. Vršac je odlično odigrao utakmicu, sa oscilacijama u igri, ali ne bi bilo iznenađenje ni da je domaćin trijumfovao, niti da nas pobedi u drugom delu sezone na našem terenu. Dešava se, tek je početak, ali siguran sam da će malo ekipa slaviti u Čačku ove godine. Imaju stvarno dobru ekipu", smatra popularni Muta.

Uz njemu svojstvenu šaljivu opasku da se prvi mačići u vodu bacaju, generalni menadžer Vršca smatra da su premijerne utakmice u KLS-u pokazale da će liga biti izuzetno nezgodna ove godine.

KLS

"Nakon sedam, osam kola slika će biti jasnija, ali već sada se sa sigurnošću može reći da će liga biti izjednačena i da tu svako svakoga može dobiti. Klubovi koji dosta ulažu, očekuju da dobiju sve mečeve, ali neće to biti baš tako. Gubiće se još dosta utakmica. Sve su to približno iste ekipe, sa dobrim strancima i svašta može da se desi. Mnogo timova će se boriti za prva četiri mesta, a jedna pobeda može odlučiti ko će u gornji, a ko će u donji dom tabele", jasan je Nikolić.

Prvo kolo obeležila je i prva smena trenera. Došlo je do sporazumnog raskida saradnje između Jokera i Željka Lukajića.

"Ne znam šta se tamo dešava, ali po mom mišljenju je mnogo rano za smenjivanje trenera", kratko je prokomentarisao promenu na kormilu Somboraca proslavljeni trener i generalni menadžer Vršca, Miroslav Muta Nikolić.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

1 h

Novo Sport Video Menu