Nova vest
Košarka 0

3.10.2024.

22:00

Aco Petrović uporedio Dinamo u LŠ i hrvatsku košarku: "Tu je razlika"

Proslavljeni hrvatski igrač i trener Aleksandar Petrović, popularni "Aca trica", napravio je zanimljivu paralelu između fudbalske Lige šampiona i hrvatske košarke.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Brazila se osvrnuo na meč koji je Dinamo u Zagrebu odigrao u sredu uveče, kada je na "Maksimiru" sa Monakom remizirao rezultatom 2:2.

Dinamo je za taj bod u elitnom fudbalskom takmičenju dobio čak 700.000 evra, što je Petrovića navelo na jasan zaključak.

"Razlika uređenosti između fudbala i košarke najvidljivija je po financijskom segmentu. Jučerašnji bod Dinama protiv Monaka vredi više nego što iznose pojedinačni budžeti Cibone, Splita i Zadra za tekuću sezonu", napisao je Petrović na društvenoj mreži "X".

Dinamo je samim ulaskom u Ligu šampiona, baš kao i Crvena zvezda, dobio 18.600.000 evra.

Na to ide nagrada za petogodišnji i desetogodišnji koeficijent, te se ukupno dođe do cifre od oko skoro 30.000.000 evra čiste dobiti.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Mask pobesneo: "OpenAI je zlo"

Ilon Mask kritkovao je OpenAI-jeve zahteve za ekskluzivnim finansiranjem nakon njihove rekordne runde finansiranja od 6,6 milijardi dolara, eskalirajući napetosti s tom kompanijom od njegovog odlaska iz nje 2018. godine.

Zimo

21:30

3 h

Novo Sport Video Menu