Nova vest
Košarka 3

2.10.2024.

12:15

Čović doneo prvu odluku kao predsednik KSS

Nebojša Čović dao je prvu izjavu kao novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Čović je za predsednika KSS izabran na vanrednoj sednici Skupštine u ponedeljak. On je na mestu predsednika KŠ zamenio Predraga Danilovića.

"Hvala što se došli, drago mi je da vas interesuje nešto što je veoma bitno. Neću da dužim, videli ste plan program.  na skupštini je bilo prisutno 30 delegata od 33. Glasalo je 29, a 28 je glaslo za. Bio je jedan prazan listić. Da raščistimo to. Stanje u košarci je takov kakvo je. Radili su koliko su mogli. Priorite je selektor seniora, seniorki, ali nije smao bitn aseniroska košarka. Čeka nas novi olimpijski ciklus", rekao je Čović i najavio promene u pravilnicima, status i platama.

"Biće promena u pravilnicima i Statutu KSS, biće analiza broja zaposlenih, plata... Ono što smo videli jeste da su plate, treba da vidimo sve to... Ukinićemo košarkaško državaljanstvo. Svako ko je državljanin Srbije ima prava kao drugi državljanin. I dečaci i devojčice koji imaju državljanstvo Srbije iz drugih zemalja ne treba da se tretiraju kao stranci, gledaćemo sve da tretiramo po FIBA pravilima. Potpredsednici će držati svoje sektore, držaće se piramida, da svako drži svoj resor i odgovara za sve te poslove. Zajedno ćemo postaviti dobre međuljudske odnose koji su nam potrebni. Ne treba da mistifikujemo neke stvari, dobijaćete informacije na vreme. I želim da budete dobronamerni, nama ne treba ništa zlonamerno, nije zabranjeno nijedno pitanje. Na svako ćete dobiti odgovor, ali nekada pristup i energija koja donosi zločestost nije potrebna. U interesu košarke Srbije. Što se tiče klupskih interesa, to ostaje među njima. Naša baza su klubovi. Posetićemo regione, koje treba da iskoordinira Jovičić, a onda će biti i prva sednica UO".

Čovićev tim u KSS činiće četvoro potpredsednika: Ana Joković, koja će biti zadužena za žensku košarku, vraća se Nenad Krstić, koji će preuzeti sektor za mušku košarku.

Nova lica su Darko Jovičić, koji će biti zadužen za takmičenje i Filip Sunturlić, koji će viditi računa o finasijama i marketingu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu