Nova vest
Košarka 7

29.9.2024.

22:08

Petrušev u formi života – Olimpijakos srušio PAO za trofej Superkupa

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Panatinaikos u meču za trofej Superkupa Grčke odigranom na Rodosu, rezultatom 86:85 (21:16, 24:22, 18:24, 23:23).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Jedan od najzaslužnijih za takav ishod bio je srpski reprezentativac Filip Petrušev, drugi najkorisniji u pobedničkom timu, sa 18 poena i osam skokova (indeks korisnosti 21).

U igri je proveo 25:31 minuta.

Podsetimo, Petrušev je bio MVP polufinala protiv Peristerija.

Poen više upisao je Tajler Dorsi, ali je Petrušev, uz Vezenkova, napadački najjače "vukao" crveno-bele u samoj završnici, kada je trebalo odbiti silovit nalet šampiona Evrolige. 


Srpski košarkaš postigao je sedam od ukupno 23 poena Olimpijakosa u poslednjoj četvrtini.

Krajem treće deonice uspeo je da se sačuva od povrede, nakon što je vrlo nezgodno prizemljio u pokušaju da uhvati pas saigrača između Lesora i Slukasa. Plejmejker rivala je želeo u tome da spreči Petruševa, postavio se krajnje nesmotreno ispod našeg igrača koji je pao na donji deo leđa i potom se, srećom, brzo pridigao.

Vezenkov je, inače, dugo "kuburio" sa šutem, do sredine poslednje deonice ubacio je tek jednu trojku iz šest pokušaja, ali nije odustajao kao svaki pravi šuter, pa je drugu, vrlo važnu, konačno dao da održi tim iz Pireja u tesnom vođstvu u najvažnijem periodu meča, za 77:73.

Ubrzo je usledila i treća, na vrhuncu Vezenkovog udara, za nedostižnih 84:75, pa su dve brze trojke "zelenih", uzastopne, pred sam kraj u režiji Grigonisa i Nana (u poslednjoj sekundi), stigle prekasno, tek da ublaže poraz.

Bio je Bugarin i mirne ruke minut pre kraja sa linije penala, kao i Rajt nešto ranije, tako da je Olimpijakos u penal seriji uspeo da se održi iznad površine i zada prvi udarac najvećem rivalu ove sezone.

Vezenkov je meč završio sa 20 poena i većinu je dao u poslednjoj deonici.

Kod Panatinaikosa bolji od ostalih bili su Grigonis sa 19 poena i Slukas sa 18, ujedno su ova dvojica košarkaša postigla ukupno osam trojki za tim Ergina Atamana. Litvanac je dao dve više od saigrača.

Kendrik Nan je upisao 15 poena, Grent je dao 12, dok je Lesor stao na 11, uz osam skokova.

Luka Vildoza je na drugoj strani ubacio četiri poena.

Utakmica je inače bila u polučasovnom prekidu, brzo pošto je krenula, nakon što je Rajt silovitim zakucavanjem oštetio obruč, pa je potrajala popravka i majstorisanje da se koš dovede u funkcionalno stanje.  

Pred kraj meča bilo je i čarki, i to na relaciji navijači - igrači. Matijas Lesor je bio "meta" pristalica Olimpijakosa pa je usledio odgovor Francuza, srećom sve se završilo samo na verbalnom sukobu.


 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu