Nova vest
Košarka 3

29.9.2024.

20:48

Senzacionalan poraz Reala od novajlije u ligi VIDEO

Košarkaši Lejme Korunje priredili su najveće iznenađenje, gotovo senzaciju, u prvom kolu ACB lige pobedom nad šampionom madridskim Realom 86:85.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Apsolutni heroj bio je Junio Barueta, koji je na dve sekudne pre kraja ispalio trojku i pogodio koš Reala o tablu, pritom je bio i fauliran od Muse, a potom je iskoristio i dodatno bacanje - za istorijsku pobedu ovog tima.

Real je pre poslednjeg napada Korunje vodio 85:82.

Pogledajte zaista spektakularnu završnicu, poslednji napad domaćih i "snajperski" hitac Kubanca koji je šokirao favorizovane Madriđane.

Real i te kako ima za čime da žali.

Ekipa Ćusa Matea vodila je gotovo sve vreme meča, prednost je tek tri puta prelazila na stranu domaćih, u prvom minutu, kratko u drugoj četvrtini i poslednjoj sekundi.

Između toga gosti su dominirali, Kampaco je dirigovao igrom sa 19 poena i "gurao" Madriđane do maksimalnih 14 razlike u povoju treće deonice.

Imao je Real i obećavajućih 79:70 sredinom poslednje deonice, međutim ni ta prednost nije bila dovoljna da se "slomi" tim koji je od ove sezone član elitnog ranga španske košarke.

Usledio je udar Korunje, energična i precizna igra, neizvesna završnica i hitac Baruete koji će se pamtiti.

Kod pobednika, osim junaka meča koji je postigao 13 poena, najviše su se istakli Tejlor sa 20 i Jakovič sa 18 poena.

U poraženom timu, Musa je pratio Kampaca sa 17 poena, a njima uz rame bio je Serhio Ljulj sa 16.


 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu