Nova vest
Košarka 1

29.9.2024.

17:56

Barselona silna u prvom kolu – Panter 0/5

Košarkaši Barselone deklasirali su Granadu na svom terenu na premijeri u novoj sezoni domaćeg šampionata, rezultatom 91:65.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Ekipa Đoana Penjaroje već na startu sezone pokazala je konkurentima šta mogu da očekuju protiv Katalonaca, za koje je danas, kao starter, zairao bivši kapiten Partizana Kevin Panter.

Američki šuter proveo je na terenu 24 minuta i za to vreme postigao šest poena, sve su to bili pogoci za dva poena (3/6), dok je u šutu za tri podbacio ovog puta - 0/5.

Panter je u statističke kolone uneo i 4 asistencije.

Daleko najzapaženiji kod Barse bio je pridošlica iz NBA Čimeze Metu, najefikasniji sa 17 poena, ali i najkorisniji u redovima pobednika.

Bio je gotovo perfektan u šutu sa svih pozicija - za dva je gađao 4/6, za tri 2/2, za jedan 3/3, ostvarivši indeks korisnosti 26, za samo 18 minuta.

U tom smislu korisniji od njega bio je samo igrač Granade Garsija sa 22 poena i 28 indeksom.

Džoel Para bio je drugi strelac Barse na ovom meču sa 16 poena.

Domaći su igrali bez pomoći Vilija Ernangomesa.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu