Nova vest
Košarka 0

27.9.2024.

21:28

De Kolo ozvaničio kraj

Francuski košarkaš Nando De Kolo (37) objavio je da se oprostio od reprezentacije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je poslednji meč za "trikolore" odigrao na prethodnim Olimpijskim igrama u Parizu protiv SAD u velikom finalu.

U petak je objavom na društvenim mrežama samo potvrdio ono što je bilo najavljivano - stavio je tačku na dugo i uspešno igranje u najdražem dresu.

"Jednog dana postanete deo reprezentacije, nosite taj dres koji je bio vaš san i sve vreme želite jednu stvar: uspeh. Sada je došao dan kada se ta avantura završava. Sada mogu da kažem da sam bio tu i da će moj doprinos zauvek ostati zapisan u istoriji reprezentacije. Od debija 2008. do Olimpijskih igara 2024. godine i srebrne medalje, uključujući i evropsko zlato... Prihvatio sam i sporednu ulogu jer uvek želim da budem u službi reprezentacije kako bi postigla uspeh", napisao je aktuelni igrač Asvela.

De Kolo je odigrao 209 utakmica za nacionalni tim i osvojio šest medalja sa najvećih takmičenja - srebro na Eurobasketu 2011, titulu Evropskog prvaka dve godine kasnije, potom bronzu 2015, zatim bronzu i na Mundobasketu 2019, te srerbne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu.

Sa 2.194 poena deveti je najefikasniji pstrelac u istiriji "trikolora"
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

7 h

Novo Sport Video Menu