Nova vest
Košarka 0

26.9.2024.

15:31

Valensija dovela "Hrvata u velikom usponu"

Goran Filipović (27) novi je član španske Valensije, sa kojom je potpisao dvomesečni ugovor.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Stefan Jerrevang

Filipović (180cm) je u poslednjih godinu dana učvrstio svoje mesto u reprezentaciji Hrvatske, bio je vrlo zapažen na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Atini (Sloveniji ubacio 21 poen), napredovao i na klupskom planu i skrenuo pažnju i većih klubova na sebe.

Sada je stigao poziv koji se ne odbija - naredna dva meseca najmanje igraće za Valensiju.

Ugovor u tolikom trajanju je dobio zbog kadrovskih problema koji su snašli španski klub, stiže kao alternativno rešenje na poziciji organizatora igre, a od njega zavisi da li će i nakon toga ostati u klubu.

Ovo mu nije prvo iskustvo u Španiji, već je branio boje Lejme Korunje i LEB Oroa, ali mu je najbolja sezona definitivno bila minula u kojoj je i na klupskom i na reprezentativnom planu beležio sjajne brojke.
 

Prethodni klub bio mu je Igokea u koju je stigao iz poljskog Toruna gde je beležio 15,5 poena u proseku po meču i 5,6 asistencija. Odličan je bio i u dresu ABA ligaša sa 14,6 poena, 51,5% u šutu za tri i 3,4 asistencije.

Zablistao je u poslednjem meču regularnog dela sezone protiv Partizana sa šest trojki iz devet pokušaja, ukupno je upisao 28 poena.

Dao je veliki doprinos da Igokea odbrani titulu šampiona BiH sa 12,6 poena u proseku po meču.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

7 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

18 h

Novo Sport Video Menu