Nova vest
Košarka 0

24.9.2024.

20:28

Teodosić: "Kad pričam o Dudi, ja stojim mirno"

Srpski košarkaš Miloš Teodosić govorio je u jednom podkastu o saradnji sa Dudom Ivkovićem u reprezentaciji Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Dubai

Treneri vole da kontrolišu svaki napad, kako Teodosić nosi te stvari?

"Vrlo retko sam išao mimo trenerove odluke. Ili ako uradim to, odem kod njega i kažem mu šta sam mislio i šta sam želeo. Imao sam situacije kod Dude, jer on uvek kaže prva dva napada. I ja dolazim posle kod Kazlauskasa i pitam ga nešto, ali on se zbunio i nije navikao na to. Ja to i dan danas pitam trenera šta želi i ako mi ne kaže ja sam pozovem. Što sam stariji više verujem trenerima, jer on sa strane vidi bolje nego ja kada sam unutra. Mogu ja nekad da prepoznam, ali on je taj koji vidi bolje i mnogo puta u karijeri se desilo da je trener u pravu, a ja mislio kontra od toga", ispričao je Teodosić.

Naravno, dotakli su se i Dude Ivkovića koji je imao veliko poverenje u njega...

"Ne znam ni ja zašto, pitam se često što se to dogodilo. Njemu sam zahvalan do neba, nemam reči da to opišem. On je meni dao odrešene ruke sa 22 godine da budem prvi plej reprezentacije i dosta toga da se vrti oko mene i od tog trenutka moja karijera je krenula uzlaznom putanjom. Ne postoji dan i kada se skupi ekipa Marković, Tepić, Krstić... Ne može da se ne spomene Duda, ispriča anegdota njegovim rečnikom i to je neko ko je nas ne samo trenirao već i vaspitao. On nije bio samo trener. Brinuo je o svakom pojedincu, šta se dešava i u reprezentaciji, klubu i evo ja nisam znao, zvao je gazdu Olimpijakosa zbog mene. To je i drugim igračima radio. Duda je strašan autoritet i dan danas kada pričam o Dudi, ja stojim mirno i sa strašnim poštovanjem. Stvarno je bio takav prema svima nama, njegove pripreme su dva  i po meseca i spremao nas je i za klub i za reprezentaciju. Neće on nama da tempira formu za turnir već treniramo jako jer on želi da u sezonu uđemo spremni. Svi su to prepoznali i ma koliko pripreme bile teške, bilo nam je lepo i drago da
svi budemo zajedno
"
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

14 h

Novo Sport Video Menu