Nova vest
Košarka 101

21.9.2024.

23:00

Partizan je spreman – crno-beli savladali šampiona Evrope u grotlu Atine

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Panatinaikosa na šestom turniru Pavlos Janakopulos sa 75:64.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ovo je za crno-bele bio poslednji pripremni susret pred start sezone koji je zakazan za 25. septembar kada će u Beogradskoj areni dočekati ekipu Borca u sklopu ABA lige.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Dobro su košarkaši Partizana krenuli u ovaj meč i stekli uvodnu prednost od 6:0. Bili su crno-beli koncentrisaniji u napadu, gde se dobro kretala lopta, do poena je stigao Tajrik Džons koji je imao nekoliko laganih zakucavanja. 

 

PAO je krenuo malo lenjo, da li je u pitnaju atmosfera, ili nešto drugo, sve u svemu ispromašivali su se košarkaši domaćih. Koliko su lošu četvrtinu odigrali govori podatak da je jedini koš iz igre postigao Janis Papapetru, dok su šest poena postigli sa linije penala. 

Ni Partizan nije blistao na terenu, i crno-beli su imali dosta promašenih otvrenih šuteva, što im nije pomoglo da sa većom razlikom okončaju prvu četvrtinu, u kojoj je PAO postigao svega osam poena. 

Da problemi za aktuelnog prvaka Evrope, predstavljaju i brze tri lične greške Matijasa Lesora, koji je imao dosta problema sa Džonson i Dejvisom. 

Ubacio je Ataman potom i drugig centra Omera Jurtsevena, koji je u ovom prelaznom roku pojačao PAO, ali se ni on nije preterano proslavio, pogađao je uglavnom sa linije penala, ali je i on brzo ušao u probleme sa povredama. 

Do napadačkog ritma se došlo u drugoj četvrtini, gde je i Panatinaikos došao do neke igre u napadu, najviše preko Grenta i Nana, koji su uspeli da pogađaju za dva, i za tri i to je jedina trojka domaćih, koji su pogodili u prvom poluvremenu. 

Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Partizan je imao odgovor za svaku malu najavu neke serije poena Panatinaikosa, pa su tokom celog prvog poluvremena, Partizan održavao prednost i kako se pauza bližila kraju tako je vođstvo crno-belih raslo, te su pred kraj drugog perioda imali najveću prednost od 37:27, što je bila najveća u celom poluvremenu. 

Dobra partija Dejvisa koji je predvodio Partizan, i on je bio jedan od najzaslužnijih što crno-beli imaju ubedljivu prednost 

Videli su se problemi u skoku, ali to Partizan nije skupo platio, najviše zbog promašaja. 

Neverovatan podatak pokazuje da su Partizan i Panatinaikos tokom prvog poluvremena pogodili ukupno dve trojke. 

Nije se puno slika na terenu promenila ni u drugom delu meča, gde je Partizan ima prednost tokom celog  meča. 

Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Najviše što je PAO uradio jeste da je tokom trećeg period smanjio prednost Partizana na pet razlike, ali su crno-beli bili spremni na svaku malu seriju domaćih da na vreme reaguju i vrate sigurnu razliku na svoju stranu. 

Sa druge strane neverovatno deluje kada se pogleda ekipa Panatinaikosa, tačnije sa koliko malo motiva su igrali ovaj meč. 

Sa druge strane, nedostajalo je nekoliko bitnih igrača, poput Slukasa i Lorenca Brauna, dok Matijas Lesor je presedeo drugo poluvreme na klupi. 

Partizan je to znalački iskoristio, saluvao je prednsot do kraja meč i tako na najbolji mogući način najavio start nove sezone. 

Ono što se dalo za primetit, to je da Partizan je na ovom meču imao dosta promašenih slobodnih bacanja, tako da će se na tom morati raditi, kako bi se popravio ovaj segment igre, ali sa druge strane borbenost i igra u odbrani može da hrabri. 

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem našeg LAJV BLOGA. 

Završeno

20:10

Semafor
(8:15, 21:19, 21:16, 18:21)
  PAO   PAR  
  64 : 75  

22:59

Izjava Obradovića posle utakmice

"Kao prvo čestitao bih Janakopulosu i PAO što su ovo orgnaizovali pod imenom Pavlos Janakopilos. Bilo je neverovatno, istorijsko veče, sve je bilo puno navijača Panatinaikosa"

"Znate moja osećanja prema Janakopulosima, dao sam im godine života i osećam se kao da nikada nisam odlazio"

"Novi tim, okej, da, ali imali smo mnogo loših stvari koje mormao da ispravimo jer već naredne nedelje počinjemo našu ligu i onda se spremamo za naredni meč u Evroligi"
 

22:59

Izjava Obradovića posle utakmice

"Kao prvo čestitao bih Janakopulosu i PAO što su ovo orgnaizovali pod imenom Pavlos Janakopilos. Bilo je neverovatno, istorijsko veče, sve je bilo puno navijača Panatinaikosa"

"Znate moja osećanja prema Janakopulosima, dao sam im godine života i osećam se kao da nikada nisam odlazio"

"Novi tim, okej, da, ali imali smo mnogo loših stvari koje mormao da ispravimo jer već naredne nedelje počinjemo našu ligu i onda se spremamo za naredni meč u Evroligi"
 

22:56

40' Pobeda Partizana

Zakucavaje Džonsa 62:73

Karlik Džons za dva 62:75

Grigonis za kraj 64:75

22:53

39' Novi poeni

Sada je Papapetru pogodio, da bi Obradović ponovo zatražio novi tajm-aut. 

Džons je dobio dva slobodna bacanja i pogodio oba puta 62:71

22:44

37' Obradović reaguje

Prišao je PAO na devet razlike posle trojke i odmah je Željko Obradović zatražio tajm-aut, kako bi prekinuo seriju domaćih. 

22:39

35' Snašao se Tajrik

Posle jednog strljivog napada Partizana Tajrik Džons je uspeo da se izbori za dva slobodna bacanja, od kojih je jednom bio precizan. 52:65

Glup faul Lundberga nad Osmanom posle izgubljene lopte Isaka Bonge. 55:65

22:37

33' Loša odbrana

Nan je prošao između dvojice košarkaša Partizana i došao do poena uz faul. 50:61

Bonga odgavara na ove poene Nana. 50:64

Mitoglu se razigrao. 52:64

22:34

32' Dejvis ispod koša

Dejvis pogađa ispod koša, pre toga je Nan bio precizan. 

Mitoglu je upisao svoje nove poene 47:59

Lundberg je pogodio za dva uz faul Nana, imaće plej Partizana i dodatno slobodno bacanje. 47:61

22:27

30' Kraj treće

Sjajan pas Dejvisa ka Lundbergu koji je pogodio za dva, potom je i Bonga pogodio za dva 41:55

Moraitis je pogodio za dva uz faul Džonsa. 43:55

Nilikina za kraj 43:57

Podeli:

Komentari 101

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu