Nova vest
Košarka 4

21.9.2024.

20:40

Drama: Real u finalu, Barsa "na kolenima" – Kampaco heroj, Panter i Veseli nemoćni

Košarkaši Real Madrida pobedili su Barselonu rezultatom 89:83 u polufinalu Superkupa Španije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Košarkaši Real Madrida i Barselone uvek privlače veliku pažnju i tako je bilo u ovom polufinalu Superkupa Španije gde je puna hala u Mursiji ispratila El Klasiko.

Real Madrid je posle dramatičnih 40 minuta košarke pobedio Barselonu rezultatom 89:83 i otišao u finale, gde igra sa boljim iz duela Mursije i Unikahe koji počinje u 21 čas i 30 minuta.



 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Kampaco je bio heroj ove pobede Reala sa 18 poena, 5 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte od čega je ključna bila u poslednjem minutu kada je presekao loš pas Jana Veselog.

Ispratili su ga Mario Hezonja sa 12 poena i 5 skokova, dok su po 11 postigli Valter Edi Tavares i Džanan Musa, dvocifren je bio još Abalde sa 10 poena i 8 je imao Ibaka.

Na drugoj strani, Kevin Panter nije oduševio na prvoj takmičarskoj utakmici za Barselonu. Imao je 9 poena i po 2 skoka i 2 asistencije, dok je Jan Veseli ubacio 7 uz 2 skoka i 3 asistencije.

Najefikasniji je bio Džabari Parker sa 17 poena i 5 skokova i sve to za tri četvrtine, dok je dvocifren bio još Brisuela sa 14 poena, 8 je dodao Satoranski, a po 7 Laprovitola i Anderson.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


Što se same utakmice tiče, Real Madrid je bio bolja ekipa kada se sve sabere i oduzme i poptuno zasluženo otišao u finale Superkupa Španije.

Imali su dvocifrenu prednost u nekoliko navrata i veći deo meča proveli u vođstvu, dok je ekipa Barselone pokazala da je jako opasna i da ima veliki potencijal.

Obe ekipe imaju visoka očekivanja i predviđa im se visok plasman, a za razliku od prošlogodišnjeg "El klasika" u Superkupu Španije, ovaj je bio napet i dramatičan do kraja.

"Kraljevski" klub je znao kako da odigra i napad i odbranu i zatvarao reket uz čvrstu igru na perimetru što Barsi nikako nije odgovaralo i gubili su veliki broj lopti nakon takvih pritisaka.


Real sada čeka duel sa pobednikom iz utakmice Unikahe i Mursije i borba za prvi trofej u sezoni.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
 

Završeno

17:53

(20:18, 21:24, 26:17, 22:22)
  RMD   BAR  
  89 : 83  

20:40

Kraj

Real Madrid je pobedio Barselonu rezultatom 89:83 i ide u finale Superkupa Španije

20:37

40' Poslednji minut utakmice

Satoranski za tri! Opet je nerešeno! 80:80

Tavares se u reketu lepo snašao i posle polu horoga pogodio za vođstvo 82:80 i poslednji tajm-aut će pozvati Đoan Penjaroja, trener Barselone.

Veseli gubi loptu, Kampaco krade i trči u kontru, 84:80 i onda ide brzi napad Barse i trčanje u leđa pa Veseli zakucava, 84:82

Tajm-aut za Real. Poentirali su i ostavili Barsi 18 sekundi, da bi potom Jan Veseli krenuo na zakucavanje i dobio snažan udarac Tavaresa, pa ga čekaju dva slobodna bacanja, a 11,5 sekundi je do kraja.

Veseli je promašio prvo i drugi put bio precizniji, 86:83.

Posle tajm-auta je Real imao napad preko pola, a odmah je Anderson faulirao Kampaca i ima još 10,3 sekunde do kraja utakmice.

Pogodio je oba Kampaco, 88:83 vodi Real.

Laprovitola je promašio trojku, a Kampaco hvata skok i dobija faul pa pogađa oba bacanja za 89:83 i pobedu Reala i plasman u finale.

20:24

39' Poslednja dva minuta

Greši Kampaco i umalo  gubi loptu kada je poslao dijagonalno dodavanje, a Satoranski odbio to u aut. Musa potom napada obruč i promašuje pa Dek hvata skok, a onda novi promašaj Muse.

Panter pada posle kontakta sa Kampacom, nema faula, tranzicija Reala je zaustavljena nakon 12. izgubljene lopte igrača Barselone.

Musa opet za tri i opet veliki promašaj. Anderson napada licem Tavaresa i pogađa! 75:75

Kampaco potom dobija dva slobodna bacanja i pogađa oba, 77:75 je rezultat i Veseli odmah vraća, 77:77

Hezonja pogađa polu distancu sa rukom u licu! Faul pravi Džabari Parker, a Hezonjin koš se priznaje, 80:77

20:17

37' Sve je manje vrmena

Dek je dirao obruč i sudije priznaju koš Kevina Pantera posle prodora, 72:71, drama traje u Mursiji.

Ljulj na drugoj strani promašuje trojku, a Dek hvata skok i on potom promašuje da bi Barsa kontrolisala posed.

Musa blokira Nunjesa! Potom Džanan promašuje trojku i Nunjes pokušava autlet pasom da otvori kontru i Ljulj to nogom blokira jer je Veseli već pobegao i ušao u reket...

Dek pod faulom! 75:71 vodi Real Madrid nakon pogođenog dodatnog bacanja.

20:14

35' Veseli zakucava!

Jak faul Ljulja nad Laprovitolom koji se prilično iznervirao, ali ga je smirio Metu. Potom Veseli zakucava! Prvi poeni Jana Veselog, 69:67 drama u Mursiji

Veseli potom blokira Felisa! Brisuela je prekinuo dobar ritam i promašio trojku.
 

Felis je faulirao Laprovitolu i poslao ga na liniju za slobodna bacanja, a on pogodio oba, 70:69

20:08

33' Brisuela za tri

Haotičnih nekoliko minuta prekinutih trojkom Brisuele. Asistencija Nunjesa nakon što je prošao liniju za tri i napravio nekoliko koraka i na pravom mestu pronašao Brisuelu koji pogađa za 69:65

20:02

31' Počela je poslednja četvrtina

Sve staje u ovih poslednjih 10 minuta, a Barsa svoj prvi posed nije iskoristila i Brisuela je promašio šut za tri poena.

Felis je probao preko Brisuele i promašio, a Ibaka hvata ofanzivni skok i dobija faul od strane Čimezi Metua.

19:58

30' Poslednji minut treće četvrtine

Abalde je iznudio faul za dva slobodna bacanja i pogodio oba, 67:57 i opet je dvocifrena prednost za Madriđane.

Stigao je novi napad Barse, a Brisuela pogađa preko Tavaresa. Potom Edi pravi faul u napadu upravo nad Brisuelom i odličan potez španskog reprezentativca.

Dobila je Barsa lake poene posle ovoga i zakucavanje Vilija Ernangomesa, 67:61. Felis promašuje i to je sve u trećoj četvrtini.

19:54

Nesportska!

Suđena je lična greška Viliju Ernangomesu zbog udarca laktom u predelu grudi. Kampaco je dobio udarac, a sudije su gledale snimak.

Bunio se Penjaroja, a sudije su pokazale nesportsku ličnu grešku španskom centru.
 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu