Nova vest
Košarka 1

18.9.2024.

16:00

Šved i povređen dominira – 10 tripl-dablova, ali i vernost klubu

Ruski košgeter Aleksej Šved nastaviće karijeru u istom klubu uprkos velikoj želji rivalskog Šangaja da ga dovede ove sezone.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Bivši košarkaš CSKA i Himkija produžiće saradnju sa ekipom Šanksi Lungs, prenose ruski mediji, mada je imao unosnu ponudu od kluba iz finansijskog centra Kine Šangaj Šarks.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Tako će Šved još jednu sezonu dobro zabavljati kineske ljubitelje košarke.

Ruski košarkaš je već u prvoj sezoni u klubu ostavio značajan utisak, odveo je ovaj prosečan tim u plej-of sa čak deset tripl-dablova i 14 dabl-dablova.

Takođe je sezonu završio kao treći asistent lige (9,5 produktivnih dodavanja po meču). 

Upisao je i svoje ime u istorijske knjige kineske elitne lige kao jedini igrač koji je postigao šest trojki za jednu četrvtinu. Sve to je postigao uprkos povredi mišića koju je "vukao" maltene čitave sezone.

"Pre plej-ofa, igrao sam dugo sa povredom koju nisam tretirao. Lekari su mi rekli da je potrebno tri ili četiri nedelje za oporavak. Da sam ih poslušao i odmarao taj period moj tim verovatno ne bi igrao plej-of. Tako da sam, nakon nekoliko propuštenih utakmica, pitao trenera da me vrati u postavu, međutim u meču sa Nanđingom, u kojem sam upisao tripl-dabl, povreda mi se pogoršala. Dva dana kasnije imali smo meč odluke za plej-of sa Tijanđinom. Prvo poluvreme sam ispratio sa klupe i konstantno vozio trenažni bicikl sa strane, a onda sam u trećoj četvrtini tražio da me uvede trener i odigrao sam poslednja 24 minuta. Na kraju smo pobedili, a ja sam bio na dva skoka od tripl-dabla. Pritom sam postavio ligaški rekord po broju trojki u jednoj četvrtini - ubacio sam šest. Pre toga, rekord je bio pet trojki. Igrao sam sa mnogo emocija, ali kada sam se ohladio jedva sam mogao da došetam do svlačionice, bol je bio jak", rekao je Šved za ruske medije.


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu