Nova vest
Košarka 29

13.9.2024.

9:45

"Večiti" u akciji – Zvezda opet u Moskvi, Partizan u Hali 3 uz bonus

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana nastavljaju, odnosno počinju, pripremne turnire pred start nove sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Crveno-beli će dan posle poraza od CSKA (94:92) igrati u drugom kolu VTB kupa u Moskvi protiv Lokomotive.

Tim Janisa Sferopulosa igra od 16 časova po srednjeevropskom vremenu i eventualnom pobedom bi mogla da prođe u polufinale.

Drugu grupu ovog takmičenja čine Uniks, Bešiktaš i Zenit.

Kada su crno-beli u pitanju, prvobitno je bio plan da protiv Pariza i AEK-a igraju na terenima Partizana na Kalemegdanu.

Ipak, u skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage na prijateljskom turniru pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih).

Reč je o Hali 3 Beogradskog sajma, gde će od 19 časova ekipa Željka Obradovića igrati prvi meč protiv grčkog predstavnika.

Klub je za 72 sata od navedene promene prilagodio sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgradio tribine kapaciteta 5.000 mesta. Konfiguracija tribina u odnosu na Kalemegdan ostaje ista, tako da kupljene ulaznice važe.

Tokom turnira, KK Partizan će osmu godinu zaredom predstaviti nove dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024-25. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri.

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu