Nova vest
Košarka 0

12.9.2024.

18:45

Alimpijevićev Bešiktaš doživeo novi poraz na VTB kupu

Košarkaši Zenita su savladali Bešiktaš koji sa klupe predvodi Dušan Alimpijević sa 83:80, u okviru drugog kola VTB kupa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa iz Istanbula je prethodno ubedljivo poražena od Uniksa (97:68) i ostala im je borba za peto mesto sa najgore plasiranom ekipom iz grupe gde su Crvena zvezda, Lokomotiva i CSKA. Sa druge strane Zenit će u direktnoj borbi sa Uniksom igrati za finale turnira.

Najraspoloženiji u redovima Zenita bili su  Ksavijer Mun sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija i Dvejn Bejkon sa isto toliko poena i pet skokova.

Dvocifreni su bili još Omari Spelman sa 15 poena i osam skokova, kao i nekadašnji igrač FMP-a Trent Frejzer sa 12 poena i tri asistencije.

Kod Bešiktaša, istakao se Džona Metjus sa 17 poena i tri asistencije, a pratili su ga Konor Morgan sa 13, Kajl Alman, Derek Nidam i Martin Kilan sa po 10 poena.

Zenit je dominantno otvorio meč, slavio je u prvoj četvrtini sa 25:9, a istakao se Omari Spelman, nekadašnji igrač Golden Stejt Voriorsa, koji je ubacio je 12 poena.

Ipak, u nastavku je Bešiktaš nešto bolje izaigrao i do starta poslednje četvrtine sa -16 prišao na -3 (63:60). Bilo je tesno do samog kraja, ekipa Dušana Alimpijevića je nastojala da se vrati, nekoliko puta je dolazila do izjednačenja, ali nije mogla do preokreta. Na kraju pri rezultatu 79:78, Kasvijer Mun je sa četiri uzastopna poena doveo Zenit do pobede.

Imao je Džona Metjus pri rezultatu 83:80 šut za tri poena za izjednačenje i produžetak, ali nije uspeo da ga pobedi i Zenit je odneo pobedu.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu