Nova vest
Košarka 21

9.9.2024.

18:56

Ništa od Kalemegdana – Partizan se seli

Najavljeni turnir NIS Open Air koji je planiran da se održi tokom vikenda na otvorenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, seli se zbog loših vremenskih uslova u Halu 3 Beogradskog sajma.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih).

Do tada, domaća prvenstva su igrana na otvorenim terenima, a navedena utakmica je bila evropska "premijera" KK Partizan u Beogradu. Crno-beli su se na Sajmu zadržali sve do prelaska u legendarnu Halu sportova, decembra 1968. godine.

Nakon donete odluke u skladu sa vremenskim uslovima, Klub će za 72 sata prilagoditi sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgraditi tribine kapaciteta 5.000 mesta. Konfiguracija tribina u odnosu na Kalemegdan ostaje ista, tako da kupljene ulaznice važe.

Tokom turnira, KK Partizan će osmu godinu zaredom predstaviti nove dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024-25. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri.

Prvog dana turnira, 13. septembra, sastaju se Partizan i AEK od 19 časova. U subotu, 14.09. igraju Pariz i AEK , takođe od 19 časova, dok se u nedelju, 15. septembra od 21 čas sastaju Partizan i Pariz.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu