Nova vest
Košarka 3

7.9.2024.

0:20

Ekstaza u Pireju – Printezis iz penzije za pobedu VIDEO

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Makabi rezultatom 84:83 u meču u kojem se Jorgos Printezis nakratko vratio iz penzije i potvrdio klasu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Ovaj meč je zapravo bio samo garnirung večeri. Centralni događaj desio se pre utakmice. Pozornica je bila rezervisana za junaka crveno-belih.

Olimpijakos je pre meča ukazao Printezisu retku čast pred velikim brojem znamenitih imena iz sveta košarke - povukao je njegov dres sa brojem 15.

Bilo je ovo vrlo emotivno veče za dvostrukog osvajača Evrolige, bilo je i suza.


Printezis je potom, još jednom, sada i poslednji put, ušao u patike, obukao omiljeni dres i odigrao za Olimpijakos. Trener Barcokas ga je imao na raspolaganju u drugom poluvremenu.

A majstor ostaje majstor - upravo je Printezis rešio meč pobedničkim poenima u prepoznatljivom stilu, za ekstazu dvorane.

Prethodno, pogodio je trojku kojom je Olimpijakos poveo 77:74, naravno na oduševljenje čitave hale. Grčki as je pre dve godine završio igračku karijeru, ali je i danas, iako bez treninga i utakmica, potvrdio klasu.


Olimpijakos je protiv Makabija igrao bez Taomasa Vokapa, Evana Furnijea, Najdžela Vilijamsa Gosa, Filipa Petruševa i povređeni dvojac Kinan Evans, Mustafa Fal.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu