Nova vest
Košarka 0

6.9.2024.

19:52

Lorenco Braun "slomio" Cedevitu – ABA ligaš namučio prvaka Evrope

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Cedevita Olimpiju 81:76 u prijateljskoj utakmici na turniru u Ljubljani, na kojem još učestvuju Anadolu Efes i Bajern.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Dinos Mitoglu je bio najefikasniji kod pobednika sa 19 poena, ujedno i jedan od najzaslužniji za pobedu, pošto je u finišu ubacio neke od ključnih poena.

Za goste je debitovao Lorenco Braun, ovoletošnje pojačanje, i odmah pokazao da će biti od velikog značaja za igru ekipe Ergina Atamana - utakmicu je završio sa 18 poena.

Bivši plejmejker Zvezde prelomio je utakmicu 45 sekundi pre kraja trojkom za vođstvo Atinjana 81:76, što je bio i konačan rezultat test meča u "Tivoliju".

Zanimljivo, bila mu je to prva i jedina trojka iz šest pokušaja.

Za PAO inače nisu igrali prošlosezonski udarni protagonisti na putu ka evroligaškoj kruni Kostas Slukas i Matijas Lesor. 

Cedevita, koje je zadržala tek četvoricu igrača od prethodne sezone, u međuvremenu je dovela i novog trenera Zvezdana Mitrovića, bila je u egalu sa prvakom Evrope gotovo 40 minuta - i ta činjenica može biti veliko ohrabrenje za Jaku Blažiča i ekipu pred nastavak priprema. 

Kod gostiju istakao se i Huančo Ernangomes sa 13 poena.

U poraćenoj ekipo najefikasniji je bio Stjuart sa 14 poena, dokk su Nikolić, Lemar i Džons postigli po 11.

Od 20:30 sastaju se Anadolu Efes i Bajern.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu