Nova vest
Košarka 12

6.9.2024.

16:40

Šengelija: "Partizan je dobio jednog od najboljih"

Gruzijski košarkaš Tornike Šengelija posetio je Zagreb, gde je bio učesnik u Memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića.

Aleksandar Stajkovac
Iva Perničić

Šengelija je bio kapiten tima "Dražen".

“Odlično sam i počastvovan sam što sam bio ovde. Bio sam uzbuđen zbog utakmice”, rekao je Šengelija.

Upitan je bio i o Draženu Petroviću, koliko je upoznat sa njegovim likom i delom.

“Znam. Bio sam mlad, kada je on bio veliki košarkaš. Ne samo u Evropi i Americi nego i u mojoj državi. Jednostavno promenio je igru za mnoge igrače. Pratio sam kada je igrao za Netse, gledao sam film o njemu”.

Nije krio uzbuđenje zbog učešća na Memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića.

“Bio sam uzbuđen, proveo sam vreme sa odličnim igračima, delio teren sa njima i sve to uradio zbog Dražena, znači mi dosta.”

Govorio je o nacionalnom timu Gruzije, koji je ove godine igrao kvalifikacije za Olimpijske igre, ali nije uspeo da se kvalifikuje.

“Ne mogu da kažem da je uspešno, ali srećni smo što smo bili u poziciji da se borimo za Olimpijske igre. Nadam se da ćemo ponovo biti u prilici i ostvariti bolji rezulat.”

Šengelija ima veliko poštovanje prema nekadašnjem treneru Partizana i Budućnosti – Aleksandru Džikiću, koji je trenutno selektor Gruzije.

“Svidja mi se dosta. Njegovo košarkaško znanje je veliko. Nismo proveli mnogo vremena zajedno, ali svidja mi se način na koji trenira. Nadam se da ćemo imati bolju i svetliju budućnost.”

S.Zelić

Prethodne dve godine u medijima su se provlačile glasine da je Crvena zvezda zainteresovana za Šengeliju, kao i da je bilo gotovo da će Gruzin pojačati crveno-bele. Ipak, na kraju do toga nije došlo.

Toko nije želeo da razgovara na tu temu, već je samo kratko odgovorio: "Sledeće pitanje".

Šengelija ima velika očekivanja kada je u pitanju Evroliga ove sezone. Virtus je napravio odličan tim, između ostalog stigli su Vil Klajburn,  Met Morgan, Rejdžon Taker i Andrejs Gražulis.

“Kao i svake godine, očekujemo da bude uspešna. Imamo novih igrača, deluju dobro na treningu. U narednih nekoliko dana imamo turnir, gde ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. To će pokazati, kakve su naše šanse, kakve su naše slabosti. Imamo dobar tim.”

Govorio je i o novom pojačanju Partizana, Ife Lundbergu koji je stigao iz Virtusa.

“Dobili su jednog od najboljih, bekovska linija koju je napravio Partizan je jedna od najboljih u Evropi. Posebno Ife, igrao je neverovatno prošle sezone, posebno protiv Partizana, rešavao je utakmicu. Imaju pravog čoveka zasigurno", zaključio je Šengelija.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu