Nova vest
Košarka 0

5.9.2024.

23:34

Emotivni Hezonja: "Moramo zapaliti košarkašku vatru, nastaviti gde je Dražen stao"

Najbolji hrvatski košarkaš Mario Hezonja sa mnogo emocija je govorio o utakmici u čast legendarnog Dražena Petrovića koja je okupila košarkaški krem.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Mario je igrao za selekciju svoje zemlje koja je u neizvesnoj završnici izgubila od tima "Dražen" rezultatom 110:107.

Bilo je ovo veče koje će Zagreb i košarkaški region dugo pamtiti.

"Hvala Biserki, hvala Aci što su me pozvali na ovako jednu veliku utakmicu u čast i u ime Draženovo. Bila mi je čast biti ovde i predstavljati Hrvatsku kao kapiten na ovako jednoj velikoj utakmici", rekao je Hezonja.

Dražena nije stigao da gleda, ali se nravno naslušao velikih priča o njemu.

"Nažalost nisam stigao ni Kokoča da vidim, kamoli Dražena. To su naši najveći sportisti svih vremena, tako da mi je žao zbog toga, ali kada odrastaš, kada sam počinjao svi su samo o njima pričali stalno, najlepše reči o njima, o Draženu. Kada sam bio u Madridu stalno su pričali o njemu, i kada sam ja počinjao, on je bio uzor celoj naciji i svim ovim ljudima koji su došli.

Osvrnuo se Hezonja i na egibiciju u kojoj su svi uživali, dao kretko predviđanje o narednim akcijama reprezentacije.

"Momke iz druge ekipe poznajem sve, bio je to dobar test za ostale naše da vide gde su. Uvek može bolje. Čekaju nas teški prozori, treba pobeđivati, nema više razmišljanja s kim možemo s kim ne možemo, ako mislimo na velika takmičenja moramo praviti velike stvari. Drugo, hvala svim ljudima koji su danas došli u arenu. Mi donekle velike stvari mozemo kao igrači napraviti ali ne možemo bez ljudi, ne možemo onako kao što su naše legende pre nas. Na nama igračima je da zapalimo vatru, koja živi, i košarku koja živi u dušama svih u našem narodu, da ih napokon vratimo u dvoranu i da počnemo ponovo da radimo velike stvari u košarci".

Od svih priča o Draženu, Hezonji se najviše sviđa ona o njegovoj upornosti, o radu i beskrajnim treninzima...

"Bio je drugačiji, najviše mi se to svidelo. Bilo je raznih stvari, ali meni je ta njegova disciplina i fokus da se ide kući jer je sutra trening, nema ometanja koncentracije bilo čim, samo jedna stavr postoji i to je lopta. To mi se dopadalo kod njega. Mislim da sam tim putem i ja krenuo, da sam primer sebi, koncentracija na ono što želim postići"

Za kraj, Hezonja je izdvojio trenutak koji ga je najviše irnuo ove večeri.

"Bio je to trenutak kada su svi naši igrači, generacija iz Barselone, izašli na teren oko slobodnog bacanja. Bili su prava ekipa, i Dražen i svi oni su nam bili uzori, svim ljudima i koji su bili danas, koji su igrali, koji nisu, koji su trenirali i koji nisu. Za sebe nekad misliš da si najbolji, najveći, da možeš bolje, a onda dođu momenti ovakvi koje nikad neću zaboraviti - vidiš ljude koji su apsolutne legende, koji su nedostižni, koji znače za ceo narod. Bila mije čast predstavljati hrvatsku reprezentaciju i biti u ime Dražena ovde".

Izvor: B92 sport

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

16 h

Novo Sport Video Menu