Nova vest
Košarka 4

5.9.2024.

10:40

B92.sport u Zagrebu: U čast Dražena Petrovića – okupile se legende FOTO/VIDEO

Veliki broj košarkaških velikana došao je u Zagreb na Memorijalnu utakmicu u čast Dražena Petrovića.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Foto Popović

Da uveličaju događaj, stigli su selektor Srbije Svetislav Pešić,  trener Partizana Željko Obradović, i Bogdan Tanjević te igračke legende poput Tonija Kukoča, Dina Rađe, Vlada Divca, Predraga Danilovića, Žarka Paspalja, Moke Slavnića, Dejana Bodiroge, Horhea Garbahose, Draženovi NBA saigrači Teri Porter i Keni Anderson.

Kao uvertira u memorijalnu utakmicu za Dražena Petrovića, koju će u četvrtak uveče od 20 časova igrati Hrvatska i selekcija Evrope, u sredu je održana gala večera, koja je okupila impresivan broj košarkaških veličina ali i igračkih i trenerskih legendi.

Poredn pomenutih, tu su i trener Venecije Neven Spahija, grčke legende Nikos Galis i Panajotis Janakis, Izraelac Doron Jamči, Francuz Rišar Dakuri, svedok utakmice kada je Dražen protiv Limoža "spakovao" osam trojki.

Tu su bili i aktuelni hrvatski NBA košarkaši poput Ivice Zubca i Darija Šarića, očekuje se dolazak Luke Dončića na utakmicu kao gosta, a u poslednji čaš bi mogao da se pojavi i Nikola Jokić.

Prisustvovali su i Filipe Rejes, Miško Ražnatović i mnogi drugi košarkaški velikani.

Večeras se u Zagrebu osetiće se barem na kratko dašak onih vremena kada je Dražen nosio dres Cibone. Kada je svaka utakmica nudila spektakl, a karta bila itekako vredna.

U četvrtak program u Parku Zrinjevcu počinje od deset sati, za sve one koji nisu uspeli doći do ulaznice za Arenu, organizovano je na toj lokaciji i uživo prenos iz Arene na velikom ekranu.

Aco Petrović je odlučio organizirati memorijalnu utakmicu koja se igra 60 godina nakon što je u Šibeniku rođen "košarkaški Mocart".

U samom programu utakmice, u svojstvu gostiju, spektakl će otvoriti NBA petorka: Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Goran Dragić i Ivica Zubac.

Središnji događaj u zagrebačkoj Areni, bit će utakmica Hrvatske i evroligaških zvezda pod imenom "Team Dražen".

"Team Dražen" vodi će Željko Obradović i Neven Spahija, a u timu će mu biti Marselinjo Uertas, Šejn Larkin, Nenad Dimitrijević, Džanan Musa, Andreas Obst, Vanja Marinković, Jaka Blažič, Tornike Šengelija, Dešon Pjer, Valter Tavares, Matijas Lesor i Boban Marjanović.

Za hrvatsku reprezentaciju igraće: Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu