Nova vest
Košarka 6

4.9.2024.

8:48

Leto velikih povrataka iz NBA u Evropu

Posle Evana Furnijea, Omara Jurtsevena, Furkana Korkmaza, Usmana Garube, Saše Vezenkova, na putu povratka u evropsku košarku su i David Bertans i Džedi Osman.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ova dvojica košarkaša mogla bi u narednom periodu da se presele na Stari kontinent i pridruže se evroligaškim ekipama, konkretno madridskom Realu i Anadolu Efesu.

Španski mediji pišu da "Kraljevski klub" ima dve opcije za dopunu rostera posle odlaska Geršona Jabuselea u Filadelfiju, što je potpuno poremetilo planove Ćusa Matea i stručnog štaba, pa se sada vagaju nova imena.

Zapravo, imao ih je tri na listi, u igri je bio i Evan Furnije, ali je Olimpijakos bio brži, konkretniji, pa je Francuz ovih dana završio u Pireju.

Bertans i Osman su sada Realovi prioriteti. 

Ali obojica imaju i drugih opcija osim Reala. Prema navodima NBCS-a Letonac bi trebalo da se prključi ekipi Golden Stejta (zvanična saradnja još uvek nije postignuta) i da počne pripreme sa Karijem i družinom koje kreću 1. oktobra na Havajima. Bertansova primarna želja je da i devetu godinu zaredom bude deo najjače lige na svetu pa će Real morati da čeka rasplet njegove priče sa Voriorsima ili će se okrenuti Džediju Osmanu.

Profimedia

U ovom trenutku najrealnija opcija po Real je turski košarkaš.

Međutim, ni sa njim situacija nije najjasnija, nije ni blizu Reala u ovom momentu jer je i njemu prva želja da nastavi da igra u NBA, doduše sve su manji izgledi da dobije ono što želi u najjačoj ligi.

Kod Grega Popoviča u San Antoniju nije dobijao mnogo prostora pa je opcija povratka u Evropu sve izglednija, a tamo ga, osim Reala, čeka i njegov nekadašnji klub Efes, koji mu je, pišu Turici, već izneo ponudu.

Podsetimo da je Real ovog leta već vratio jedno važno ime iz najjače lige, momka rođenog u Madridu Usmana Garubu, koji je stigao iz Golden Stejta.

U evropsku košarku vratio se ovog leta i Turčin Furkan Korkmaz koji će od naredne sezone biti jak šuteski adut Monaka, kao i njegov sunarodnik Omer Jurtseven, koji je dres Majamija zamenio Panatinaikosovim.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu