Nova vest
Košarka 23

27.8.2024.

17:00

U čast Dražena Petrovića: Željko Obradović, Luka Dončić, Fakundo Kampaco, Vlade Divac...

U Zagrebu će se 5. septembra odigrati košarkaška utakmica u čast Dražena Petrovića.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Areni Zagreb će se tog 5. septembra okupiti velika imena evropske i svetske košarke i sve to u čast legendarnom Draženu Petroviću, a biće odigrana memorijalna utakmica u toj hali.

Zdenka Zdrilić iz Zadra je dobila poverenje Ace Petrovića da organizuje ovu utakmicu i ona kaže da joj se mnogo dopalo sve što je videla u Ljubljani na oproštaju Gorana Dragića.

Baš kao i u Ljubljani, u Zagrebu će se veče pre utakmice održati gala večera, ali će biti zatvorena za javnost.

"Dragićeva gala večera bila je prilagođena televizijskom prenosu na slovenačkoj televiziji, a mi ćemo to, u Kristalnoj dvorani hotela Westin, napraviti drugačije. Na toj će se večeri, nakon dugo vremena, sresti ljudi koji su imali uticaj na Dražena i evropsku košarku, a nisu se sreli dugi niz godina. Mi ćemo to napraviti iza zatvorenih vrata uz prigodni zabavni program, dakle bez medija, kojima će biti omogućen rad na crvenom tepihu. A nakon večere mi ćemo medijima ustupiti snimke i fotografije", rekla je Zdenka Zdrilić.

"Uzmite samo u obzir činjenicu da će u selekciji evroligaških igrača, koju će trenerski voditi Željko Obradović i Neven Spahija, igrati tri aktuelna Realova igrača, Kampaco, Tavares i Musa. To već dovoljno govori o ozbiljnosti te utakmice u kojoj će hrvatski košarkaš Mario Hezonja igrati za reprezentaciju Hrvatske".


Ko će još biti tu?

"Luka Dončić sigurno dolazi, a očekujemo još neke NBA igrače, kao i neke Draženove saigrače, pa tako i Vladu Divca. Doći će predstavnici klubova za koje je Dražen igrao, ali i neki igrači čija imena ovog časa ne smem da spominjem pri čemu bi moglo biti iznenađenja. Osim toga, u Zagrebu će se sresti čelnici Evrolige, predvođeni Dejanom Bodirogom i FIBA-e, ali i klubova u kojima je Dražen igrao. Mene najviše veseli to što ćemo okupiti reprezentaciju Hrvatske iz olimpijske 1992. godine"

Tokom večeri posvećene Draženu odaće se počast još dvojici pokojnih velikana jugoslovenske košarke.

"Odaćemo svojevrsnu zahvalu Krešimiru Ćosiću i Mirku Novoselu, koji su imali veliki uticaj na Draženovu karijeru", za kraj je rekla organizatorka Zdenka Zdrilić.

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu