Nova vest
Košarka 0

24.8.2024.

10:59

Dragić: "Kokoškov mi nije samo trener"

Legendarni slovenački košarkaš Goran Dragić ove subotu od 20.00 završiće igračku karijeru.

Izvor: Sport Klub

Profimedia/ANDRIEUARNAUD_AA20170917SVNvSRB046/Credit:Arnaud Andrieu/SIPA/1709180650

Spektakl "Night of the Dragon" održaće se u dvorani "Stožice", uz prisutvo nekih od najvećih zvezda i legendi košarke.

U Ljublajni su Dirk Novicki, Stiv Neš, Nikola Jokić i Luka Dončić, a kluama će se naći i Aleksandar Džikić i Igor Kokoškov, dvojica trener koji su imali uticaja na karijeru Slovenca.

"Džikić je mi je bio trener u Union Olimpiji 2007, posle te sezone sam otišao u NBA ligu, tako da mi je on dao sve što mi treba da budem što bolji igrač, da se spremim za najjaču ligu na svetu. On je veliki trener koji mi je dao šansu da igram. Svi znamo šta Kokoškov znači meni i mojoj porodici, bili smo zajedno četiri godine u Finiksu, kad sam bio draftovan, zajedno smo osvojili zlatnu medalju za Sloveniju 2017, tako da Igor nije samo moj trener, on je moja familija“, rekao je Dragić za Sport klub.

Dragić je karijeru započeo 2004. godine u Slovanu, igrao je za Mursiju, Olimpiju, odkle je otišao u NBA, gde je  2008. godine izabran od strane San Antonio Sparsa, ali su ga prosledili Finiks Sansima.

Tokom bogate karijere u najjačoj ligi na svetu branio boje Hjuston Rokitsa, Majami Hita, Toronto Reptorsa, Bruklin Netsa, Čikago Bulsa, Milvoki Baksa i Majami Hit.

On je sa ekipom Majamija stigao do finala NBA lige 2020. godine, u kom je propustio četiri utakmice zbog povrede zadobijene u prvoj utakmici finalne serije, koju je njegova ekipa izgubila od Los Anđeles Lejkersa rezultatom od 4:1 u pobedama.

Bio je član treće najbolje petorke NBA lige 2014. godine i imenovan u ol-stara 2018. godine, tokom NBA karijere koja je trajala od 2008. do 2023. godine.


Dragić je sa reprezentacijom Slovenije osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, pobedom protiv reprezentacije Srbije u finalu. Takođe je bio imenovan za najkorisnijeg igrača tog prvenstva.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu