Nova vest
Košarka 3

23.8.2024.

17:29

Novicki potpuno iskren: "Plašio sam se, mislio sam da mogu, a Jokić i Dončić? Videćemo..."

Dirk Novicki priželjkuje da vidi Nikolu Jokića i Luku Dončića u istom dresu – dresu Dalasa.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Goran Dragić Foundation

Najveća imena svetske košarke su se okupila u Ljubljani, gde se u subotu od 20 sati igra oproštajna utakmica Gorana Dragića.

Novickom je zadovoljstvo što će biti deo spektakla.

"Ovde sam da odam poštovanje Dragonu, velikom igraču i čoveku. Tu sam da ga podržim, kako njega tako i njegovu fondaciju, ljubav prema košarci i sve ono što je uradio za taj sport. Presrećan sam što sam ovde, biće zabavna utakmica sutra", započeo je razgovor sa medijima nekadašnji nemački reprezentativac.

Mediji nisu mogli da ga ne pitaju o Luki Dončiću, istinskoj NBA zvezdi. Novicki smatra da Slovenac još mora da raste.


"Mora da raste kao igrač i čovek, Dalas da raste kao tim, ne dešava se to preko noći. Mnogo se unapredio, jedan je od najboljih igrača na svetu i u ligi. Vidim da se i tim unapređuje oko njega, slažu se kockice. Drugačije je nego kao kad je počeo, okružili su ga sa par velikih momaka i sjajnih šutera poput Kleja Tompsona, to sada izgleda kao kompletan tim. Ako svi ostanu zdravi, čeka ih sjajna sezona sledeće nedelje. Uvek ima uspona i padova, bitno je da budemo zdravi i da u plej-ofu igramo najbolju košarku. NBA titula ne može da se predvidi", jasan je bio Nemac.

 

Profimedia



Osvrnuo se potom i na Olimpijske igre koje su se nedavno održale u Parizu.

"Sjajan i težak turnir u Parizu, Srbija je igrala nestvarno, Nemačka je imala takođe dobar turnir, Francuska je kod kuće bila jako dobra, uz čudesnu publiku. Šta da kažem o Americi, videli ste one šuteve Stefa Karija u polufinalu i finalu. Atmosfera i sjajan turnir, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Sjajan događaj i reklama za naš sport", dodao je, a potom se ipak vratio na klupsku košarku i najjaču ligu na svetu.

Srbi priželjkuju da gledaju Dončića i Jokića u istom dresu, a čini se i da Dirk nije daleko od toga.

"Nadam se da će to biti u Dalasu, nisam siguran da će se to ikada desiti, ali obojica su verovatno najbolji igrači na svetu. Imaju sjajan odnos, vole se i poštuju, provode vreme zajedno. Želimo da Luka završi karijeru u Dalasu, a Jokića obožavam. njegovu igru, veštinu, način na koji posmatra košarku... obojica su neverovatni. Videćemo hoće li se udružiti", poručio je Novicki.

Na panelu pod nazivom "Bussines talk" Dirk je imao samo reči hvale za neverovatnog Dončića.

"Igrao sam jednu godinu sa njim. Njegova šrva, moja poslednja. Zadovoljstvo mi jr bilo, on igra kao da ima 35 godina. To što je on video na parketu, ja nisam", priznao je Novicki, a onda se dotakao i svog penzionisanja.

"Uvek je teško naći pravi momenat da kažeš kraj. U mislima ti i dalje možeš to, ali tvoj telo kaže drugačije. Psihički, mislim da sam mogao da odigram još jednu sezonu i da budem uz Luku, ali fizički nisam mogao. Igra se dosta brzo danas. Plašio sam se šta će biti posle, ali bilo je divno", iskren je bio Novicki.

Podsetimo, oproštajna utakmica Gorana Dragića je na programu u subotu od 20 sati u "Stožicama".

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu